2.0


2.0 1.0

een nieuwe versie van iets betreffend; iets vernieuwends aangevend; in een nieuwe versie; modern; eigentijds; nieuw
Wordt achter een woord, meestal een zelfstandig naamwoord, gezet om aan te geven dat het daarvan een nieuwe of moderne versie betreft.

Algemene voorbeelden


Genot om naar te kijken: warming-up 2.0 met Frenkie de Jong en Arthur. Frenkie de Jong beleefde zaterdag een droomavond in Camp Nou. Met een assist en een doelpunt binnen zeven minuten leidde hij de 5-2 zege op Valencia in. Al vóór de aftrap was De Jong lekker bezig, zo blijkt uit beelden van Barça.

https://www.voetbalprimeur.nl/videos/895511/genot-om-naar-te-kijken-warming-up-2-0-met-frenkie-de-jong-en-arthur.html,

Als we nu naar een overheid 2.0 toegaan, wat heeft die overheid dan al die eeuwen uitgevoerd, als ze al zo lang bij 1.0 zijn blijven steken.

https://www.adformatie.nl/interne-communicatie/ik-word-een-beetje-20-moe,

Lykle van De Ondernemers was zo attent mij uit te nodigen om een gastcollege te verzorgen bij de minor 'The Next Web'. Het thema was de digital native en de mogelijkheid om de wereld te veroveren, student 2.0 zo ongeveer qua doelgroep praten we dan over.

http://www.vanbregt.nl/blog/2008/03/06/student-20-verovert-de-wereld/,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • racisme 2.0
  • versie 2.0

Alleen: alt-right onder klassiek extreemrechts scharen zou een continuïteit suggereren die er maar ten dele is. Alsof er een ononderbroken lijn loopt tussen de Ku Klux Klan, neonazi's en de alt-right-scene. Zeker, er vallen grote overlappingen tussen beide werelden te ontdekken, maar uiteindelijk presenteert alt-right zichzelf nadrukkelijk als iets nieuws - als racisme 2.0.

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/wat-is-alt-right-waar-komt-het-vandaan-en-wat-is-de-aantrekkingskracht-ervan~b35df9ae/,

Om de opmars op het terrein van concurrent IBM te versnellen introduceert Apple [...] een nieuw besturingsysteem, Apple Unix, versie 2.0.

https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010833878:mpeg21:a0280,

Door toevoeging van winapp2.ini, dat het overigens automatisch zelf ophaalt, kan het programma de sporen van ruim 1.700 programma's opruimen. Naast gewoon verwijderen is er ook de optie om de ruimte die de bestanden in gebruik namen diverse keren te overschrijven, zodat terughalen onmogelijk wordt. Andrew Ziem heeft versie 2.0 uitgebracht en de changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit.

https://tweakers.net/downloads/43625/bleachbit-20.html