3D-techniek


3D-techniek 1.0

techniek waarbij driedimensionale beelden gebruikt worden

Semagram (extra betekenisinformatie)


3D-techniek…

is een techniek

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een techniek waarbij driedimensionale beelden gebruikt worden

    Algemene voorbeelden


    Als je al vroeg in de zwangerschap via de 3D-techniek een echo maakt zie je eigenlijk alleen een doorzichtig beeld.

    Het Belang van Limburg,

    De techniek van Apple houdt ook de positie van meerdere kijkers in de gaten en registreert hun oogbewegingen. De richting waarin het beeld wordt weerkaatst kan zo subtiel aangepast worden, zodat het beeld scherp en driedimensionaal blijft. De meeste huidige 3D-technieken maken nog gebruik van speciale brillen die verschillende beelden naar het linker- en rechteroog verzenden.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/1212835/2010/12/27/Apple-vraagt-patent-aan-op-3D-techniek.dhtml,

    Volgens Hui Lee van Delta's epaper-divisie is 3D een goed concept dat ook in ereaderschermen toegepast kan worden. De grootste problemen die nu nog opgelost moeten worden liggen volgens hem op het gebied van de helderheid en kijkhoek van epaperschermen met 3D-techniek. Delta Electronics werkt al enige tijd aan een ereader met 13-inch kleurenscherm.

    http://www.ereaders.nl/15111002_delta_electronics_denkt_aan_3d-techniek_voor_ereaders,

    De eerste indrukken tijdens de IFA 2011 beurs vielen nogal tegen, maar Toshiba heeft nog even voordat het model eind december in Nederland zal verschijnen. In de tussentijd legt het merk uit hoe de 3D-techniek exact werkt. De ZL2 beschikt over een Quad HD display met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels wat op het eerste gezicht natuurlijk een zeer mooie feature is. Maar, velen vergeten dat deze hoge resolutie nodig is om een brilvrij 3D-beeld weer te kunnen geven.

    http://www.3dtvmagazine.nl/2011/10/toshiba-legt-bril-vrije-3d-techniek-zl2-3d-tv-uit/,

    Angst, spanning en sensatie, vooral omdat door de 3D-techniek de haaiekaken steeds de zaal in lijken te happen. Maar Jaws III is, ondanks het spectaculaire 3D-effect, een tamelijk saaie film geworden, ook al door het noodgedwongen statische camerawerk bij deze techniek, die tevens kleur- en lichtverlies oplevert.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:011010893:mpeg21:a0410,