ABU


ABU 1.0

(business, economie en financiën; (vooral) in Nederland)

Algemene Bond Uitzendverenigingen, bond, werkgeversorganisatie voor de Nederlandse uitzendbranche

Semagram (extra betekenisinformatie)


De ABU…

is een bond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      De werkgelegenheid in de uitzendbrache neemt opnieuw toe [...]. Het gaat om een toename van ruwweg 8.000 uitzendkrachten. Dit blijkt uit cijfers van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU).

      de Volkskrant,

      De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) is - al 52 jaar - dé belangenbehartiger van de uitzendondernemingen in Nederland. Met ruim 500 leden vertegenwoordigt de brancheorganisatie zo'n 65 procent van de markt. Daarmee is de ABU de grootste werkgeversorganisatie binnen de uitzendbranche.

      http://www.abu.nl/abu

      De vakbonden en de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) hebben de afspraken vastgelegd in een nieuwe cao met een looptijd van vijf jaar. De lonen van 650.000 uitzendkrachten stijgen in het vervolg evenveel als de gemiddelde lonen in dertig grote cao's in Nederland. Daarnaast introduceren de bonden en de ABU de zogenaamde 'carrousel-cao'. Zij hebben de arbeidsvoorwaarden opgeknipt in vijf deelgebieden en gaan elk jaar over één van deze gebieden afspraken maken. Vooruitlopend op de cyclus hebben de ABU en de bonden al wel een aantal nieuwe afspraken gemaakt.

      Het Parool,

      Indien op termijn een CAO voor langdurige uitzendkrachten tot stand komt, wordt een maximale termijn overbodig, aldus de ABU.

      NRC,

      Afgelopen woensdag bereikten de grootste werkgeversclub ABU, de vakbonden en het ministerie van sociale zaken een deelakkoord over het tot stand te brengen 'arboconvenant' waarin een set van afspraken worden gemaakt over het voorkomen en aanpakken van ziekteverzuim.

      Trouw,

      Iedereen die moeilijk een baan vindt, zou een subsidiepas moeten krijgen. De pas geeft aan van welke subsidies een werkzoekende en een werkgever gebruik kunnen maken om de kans op succes te vergroten. Dit stelt de ABU, de koepel van uitzendbureaus, voor in een dinsdag verschenen rapport over sociaal beleid.

      Sp!ts,

      Het aantal "uitzenduren" nam af met 7,7 procent tot 183,4 miljoen. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Algemene Bond van Uitzendondernemingen (ABU), dat morgen verschijnt. Het overgrote deel van de uitzendbureaus is verenigd binnen de ABU.

      NRC,

      De Algemene Bond van Uitzendondernemingen ABU zegt de sofi-problemen recent bij de politiek te hebben aangekaart.

      De Telegraaf,

      De industriële sector blijft wat achter. Daar nam het aantal uitzenduren toe met 1 procent, terwijl de omzet 2 procent hoger werd. 'Gelukkig zijn het positieve cijfers', aldus de ABU.

      de Volkskrant,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      ABU 2.0

      (Frans) l'Association des Bibliophiles Universels, Franse vereniging voor bibliofielen, voornamelijk bekend van een website waarop tegen een geringe vergoeding Franstalige, literaire teksten gedownload kunnen worden
      De website van ABU: http://abu.cnam.fr/

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      De ABU…

      is een vereniging; is een organisatie

          Algemene voorbeelden


          Een andere plaats waar Sprengers regelmatig vertoeft, is de website van de Association des bibliophiles universels (ABU), die vele honderden boeken bevat. Hij klikt op een boek van Honoré de Balzac: "La maison du chat-qui-pelote". Het ophalen kost hem inderdaad nog geen 2 cent.

          Reformatorisch Dagblad,

          Voor de liefhebbers van Franse literatuur is de site van l'Association de bibliophiles Universels (ABU) een goed vertrekpunt voor een snuffeltocht doorheen de schat aan sites over (en met) Franse teksten.

          De Standaard,

          Frans - Internetonderwijs.net (franstalig, De Franse literaire teksten op auteur of op werk verzameld en op internet gezet door vrijwilligers van l'Association des Bibliophiles Universels (ABU)).

          http://www.cyclopaedia.nl/wiki/Association_des_Bibliophiles_Universels

          Woordfamilie


          Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen