AFZ


AFZ 1.0

(politiek en bestuur; business, economie en financiën; (vooral) in België)

Administratie van Fiscale Zaken, dienst die sinds 1996 deel uitmaakt van de Belgische Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën en een coördinerend rol speelt op het gebied van wettelijke en reglementaire bepalingen, voorbereiding van fiscale wetgeving, internationale betrekkingen en het bestrijden van fraude

Semagram (extra betekenisinformatie)


De AFZ…

is een overheidsdienst; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      De dienst "IB Internationaal" van de Administratie van fiscale zaken (AFZ) heeft een standaardmodel van Overeenkomst tot het vermijden van dubbele belasting (DBV) opgemaakt.

      http://fiscus.fgov.be/interfafznl/nl/international/conventions/preambule.htm

      Op 1 januari wordt de Administratie van Fiskale Zaken (AFZ) opgericht, die over de grenzen van de verschillende administraties de fiskale wetgeving en de internationale relaties opvolgt. "Dat is de minst moeilijke stap omdat er relatief weinig mensen bij betrokken zijn. Een zestigtal ambtenaren wordt gevoegd bij de dertig mensen die nu al werken op de Dienst Fiskale Koördinatie".

      De Standaard,

      Niet alleen is de AFZ verantwoordelijk voor de opvolging van de fiskale wetgeving en van de internationale overeenkomsten, maar die dienst moet ook een koördinerende rol spelen op gebied van de fraudebestrijding.

      De Standaard,

      Fazen van verandering. 1 januari 1996 (eerste faze): Oprichting Administratie van Fiskale Zaken (AFZ). 1 juli 1996 (tweede faze): Gedeeltelijke oprichting Administratie van de Ondernemings- en de Inkomensfiskaliteit (AOIF) met - een vijftigtal polyvalente kontrolecentra - nationale en internationale opsporingsdienst - nieuwe belastingprocedure - belastingrechters. 1 januari 1998 (derde faze): - Aparte beheerscentra btw/inkomstenbelasting - Oprichting Administratie van de invordering. Tegen 2000: - versmelting van btw en direkte belastingen in de AOIF - meer kontrolecentra - nieuwe Administratie van de onroerende fiskaliteit en domaniale zaken (AOFDZ)

      De Standaard,

      4. Enkele theoretische begrippen. 4.1. Federale Overheidsdienst Financiën. 4.1.1. Algemeen. 4.1.2. Administratie van de Bijzondere Belastinginspectie [B.B.I.]. 4.1.3. Administratie van de Ondernemings- en Inkomensfiscaliteit [A.O.I.F.] [...]. 4.1.4. Administratie van de Invordering [A.INV.] [...]. 4.1.5. Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie [A.A.P.D.] [...]. 4.1.6. Administratie van Douane en Accijnzen [A.D.A.] [...]. 4.1.7. Administratie van Fiscale Zaken [A.F.Z.]

      (onbekend)