AOV/aov


aov 1.0

(business, economie en financiën)

arbeidsongeschikheidsverzekering, verzekering waarmee men zich verzekert tegen arbeidsongeschiktheid en een periodieke uitkering ontvangt bij invaliditeit of ziekte; in het bijzonder: verzekering tegen arbeidsongeschiktheid voor zelfstandige ondernemers
Doorgaans met hoofdletters geschreven.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een aov…

is een verzekering

  • [Functie] dient om iemand te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

    Algemene voorbeelden


    Raakt u arbeidsongeschikt? Met een arbeidsongschiktheidsverzekering van De Amersfoortse heeft u tijd om op te staan, en kunt u daarna weer doorgaan. Bereken in 1 minuut uw premie en zie welke AOV het beste bij u past.

    https://www.amersfoortse.nl/ondernemer/aov-individueel/Paginas/Bereken-uw-premie.aspx

    Het Verbond van Verzekeraars heeft samen met MKB-Nederland gepleit voor een AOV voor moeilijk verzekerbare zelfstandigen (WAZ-vangnet).

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Arbeidsongeschiktheidsverzekering_voor_zelfstandigen,

    Vervolgens zijn er arbeidsdeskundigen die zich toegelegd hebben op de problematiek van arbeidsongeschiktheid bij zelfstandigen. Hiervoor bestaat er een belangrijk toepassingsveld in de sector van het gewaarborgd inkomen (in Nederland AOV of Arbeidsongeschiktheidsverzekering genoemd).

    http://home.pi.be/~eb918787/econ-arbong-wn.pdf

    Kunt u door ziekte of een ongeval langere tijd niet werken? Dan daalt uw inkomen, terwijl uw lasten doorlopen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Nationale-Nederlanden biedt dan financiële bescherming. Met de AOV verzekert u maximaal 80% van uw inkomen. Tot dit maximum bepaalt u zelf hoeveel procent van uw inkomen u verzekert (het verzekerd bedrag).

    https://www.nn.nl/Zakelijk/Inkomensverzekeringen/Arbeidsongeschiktheidsverzekering.htm#,

    Hieronder kan je de gegevens invullen die nodig zijn bij het aanvragen van een offerte voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Dit is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. De ingevulde gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

    http://www.mobella.nl/ledenmenu/informatieofferte-aanvraag-aov/

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • een aov afsluiten
    • een aov berekenen

    Gratis download "Zelfstandigen zijn bijna nooit ziek?" Het afsluiten van een AOV is best lastig en complex. Toch zult u erover moeten nadenken voordat u een polis afsluit. Om het begrijpelijk te maken kunt u gratis een boekwerkje downloaden met alle uitleg over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

    http://www.zzp-nederland.nl/artikel/arbeidsongeschiktheid-zzp,

    Wilt u weten wat u betaalt voor uw arbeidsongeschiktheidsverzekering AOV bij TAF? U kunt uw AOV berekenen samen met uw financieel adviseur.

    http://www.tafgoedgezekerd.nl/aov-berekenen/,

    Ik heb de beslissing een AOV af te sluiten eerst uitgesteld tot "eind 2014". Inmiddels is het al februari 2015 en heb ik er nog weinig aan gedaan. Ik vind dat eigenlijk niet zo verstandig van mezelf; heb tenslotte een hypotheek en gezin.

    http://hallo.kvk.nl/hallo/financieel/administratie/f/144075/t/34148.aspx,

    met adjectief ervoor


    • een reguliere aov

    Als u bij een verzekeraar een reguliere AOV aanvraagt en u krijgt in het acceptatietraject te horen dat u niet geaccepteerd kunt worden of er worden beperkende bepalingen gesteld, dan komt u in aanmerking voor deze AOV voor moeilijk verzekerbaren. Bij beperkende bepaling loont het veelal alsnog om te gaan voor de reguliere AOV in plaats van deze vangnetverzekering met een zeer beperkte dekking.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Arbeidsongeschiktheidsverzekering_voor_zelfstandigen,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    AOV 2.0

    (politiek en bestuur; verouderend)

    Algemeen Ouderenverbond, voormalige Nederlandse politieke partij die vooral de belangen van ouderen behartigde

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Het AOV…

    is een politieke partij

    • [Levensduur] is in 1998 opgeheven en opgegaan in de Verenigde Senioren Partij (VSP) en de Ouderenunie. Lokaal is het AOV in sommige gemeenten nog wel actief.
    • [Tijd] is opgericht in 1993
    • [Activiteit of handeling] behartigde vooral de belangen van ouderen
    • [Betrokkene] werd opgericht door Martin Batenburg (1919-2002)

    Hoofdsemagram: partij


    Algemene voorbeelden


    Het AOV was een belangenpartij, die werd op 1 december 1993 door Martin Batenburg werd opgericht. Het Verbond wilde opkomen voor de belangen van ouderen. Het AOV, dat spoedig te maken kreeg met interne ruzies, ging later op in de Verenigde Senioren Partij (VSP) en de Ouderenunie. Van 1994 tot 1998 had de partij 6 zetels in de Tweede Kamer, maar de Tweede Kamerfractie viel al spoedig uiteen. Bekende personen binnen het AOV waren oprichters Martin Batenburg en Will Verkerk en fractievoorzitter Jet Nijpels.

    http://www.parlement.com/id/vh8lnhrptxwu/algemeen_ouderen_verbond_aov

    Het AOV zei te staan voor AOW, betaalbare gezondheidszorg, veiligheid, zelfstandig wonen en een actief maatschappelijk leven voor ouderen en gehandicapten, een streng maar humaan asielbeleid en een krachtige aanpak van drugsgebruik en gokverslaving.

    NRC,

    Het Nieuw Solidair Ouderen Verbond (NSOV) werd in december 1997 opgericht door M. Batenburg, die vier jaar eerder het initiatief had genomen tot het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) en in 1995 namens deze partij in de Eerste Kamer was gekozen. Het AOV was in zijn ogen na de electorale doorbraak in 1994 ontaard door een toevloed van opportunisten en carrièremakers.

    http://www.ub.rug.nl/eldoc/dnpp/1998/003.pdf

    In het zuiden kozen vooral voormalige CDA-stemmers voor het AOV, in het westen ex-PvdA'ers en in het oosten en noorden ex-VVD'ers.

    NRC,

    Het Algemeen Ouderenverbond (AOV), zes zetels in de Tweede Kamer, krijgt een jongerenafdeling. Voorzitter M. Batenburg maakte het heuglijke feit zaterdag bij de opening van het landelijk partijbureau in Eindhoven bekend.

    NRC,

    Combinatiemogelijkheden


    met substantief ervoor


    • de ouderenpartij AOV
    • de bejaardenpartijen AOV en Unie 55+

    De defensiewoordvoerder van de christen-democratische partij CDA, Hillen, wil van staatssecretaris voor Defensie Meijling weten of het klopt dat de Belgische luchtmacht heeft geconstateerd dat het neerstorten van de Hercules te wijten was aan een vliegersfout. En als dat zo is, waarom is dat dan niet aan de orde gekomen in het gezamenlijke onderzoeksrapport van de Belgische en Nederlandse luchtmacht, vroeg Hillen, die de steun kreeg van zijn collega Verkerk van de Ouderenpartij AOV.

    De Standaard,

    De Centrumdemocraten van Janmaat komen nu terug met drie, een record. En de bejaardenpartijen AOV en Unie55+ krijgen samen ineens zeven zetels.

    http://www.nrc.nl/denhaag/1013838491492.html,

    De uitslagen zorgden voor tenminste een nieuwkomer in de Provinciale Staten van Overijssel: de ouderenpartij AOV krijgt een zetel.

    Meppeler Courant,

    in voorzetselgroep


    • het bestuur van het AOV
    • fractievoorzitter van het AOV
    • het gedachtegoed van het AOV
    • kiezers van het AOV
    • lid van het AOV
    • de lijst van het AOV
    • oprichter van het AOV
    • het partijprogramma van het AOV
    • voorzitter van het AOV

    Dat was het eerste contact van Edgar Driesen met het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) toen zijn moeder vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen administratieve klussen voor de partij deed. "Zo ben ik er ingerold en toen ik later het partijprogramma van het AOV las, was dat een openbaring voor mij."

    NRC,

    De lijst van het AOV werd aangevoerd door een oud-VVD-lid, mevr. H.M. Nijpels-Hezemans, die van het NSOV door Batenburg zelf.

    http://www.ub.rug.nl/eldoc/dnpp/1998/003.pdf

    In 1984 ging Batenburg met pensioen. Tien jaar later richtte hij het Algemeen Ouderen Verbond op. In 1995 zat hij kort namens deze partij in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Daarnaast was hij voorzitter van het AOV.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Martin_Batenburg,

    Driesen (31), sinds kort lid van het AOV, werkt nu fulltime op het partijbureau in Eindhoven.

    NRC,

    Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 1994 boekte het AOV een groot succes: de partij behaalde 6 zetels. De 326.129 kiezers van het AOV bestonden voornamelijk uit voormalig CDA-stemmers uit de katholieke zuidelijke provincies.

    http://www.parlement.com/id/vh8lnhrptxwu/algemeen_ouderen_verbond_aov

    Martin Batenburg (1919-2002), gepensioneerd Philips-werknemer en oprichter van het AOV.

    http://www.parlement.com/id/vh8lnhrptxwu/algemeen_ouderen_verbond_aov

    Omdat het bestuur van het AOV vond dat Batenburg te oud was om het lidmaatschap van de Eerste Kamer te combineren met het partijvoorzitterschap en het lidmaatschap van Provinciale Staten, werd Batenburg op een niet-verkiesbare plek voor de verkiezingen van de Eerste Kamer in 1995 gezet.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Martin_Batenburg,

    Jet Nijpels (*1947) werd in 1994 op 46-jarige leeftijd fractievoorziter van het AOV.

    http://www.parlement.com/id/vh8lnhrptxwu/algemeen_ouderen_verbond_aov

    Enkele dagen later, op 2 juni 1995, werd Batenburg geroyeerd als lid van het AOV, omdat een meerderheid van het hoofdbestuur hem de financiële chaos bij het AOV verweet.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Martin_Batenburg,

    "Wat nu is gebeurd, heb ik al sinds mei 1994 zien aankomen, toen mij duidelijk werd dat elementen die dachten vast in het zadel te zitten de beginselen en het gedachtengoed van het AOV meenden te moeten gebruiken als vlag voor hun eigenbelangen van macht, aanzien, vriendjespolitiek en leuke baantjes. Ik verafschuw dit soort van politiek waar ik niets mee van doen wil hebben."

    NRC,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • AOV en Ouderen Unie 55-plus
    • AOV en Unie 55+

    De twee ouderenpartijen, het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) en de Unie 55+, gaan fuseren.

    NRC,

    De ouderenpartijen, AOV en Unie 55+, vertonen grote schommelingen in het wekelijkse onderzoek.

    NRC,

    Vooral belangen- en strijdpuntpartijen, maar ook 'profetische' partijen die een nieuwe of vergeten ideologie verkondigen, kunnen op deze manier nog wel eens electoraal doorbreken. Dat overkwam bijvoorbeeld in 1994 de ouderenpartijen AOV en Unie 55+, toen het CDA van plan leek te zijn de AOW te bevriezen.

    http://www.ub.rug.nl/eldoc/dnpp/1998/003.pdf

    Na het royement van het AOV-Kamerlid Th. Hendriks, bezetten het AOV en de Unie 55+ in de Tweede Kamer zes zetels.

    NRC,

    De SP behaalt één zetel en de AOV en Ouderen Unie 55-plus samen vier.

    NRC,

    • CDA, VVD, AOV, CD, RPF en GPV
    • CDA, VVD, AOV, RPF en SGP
    • D66, CDA, RPF, SGP, AOV en SP
    • PvdA, AOV, GroenLinks en GPV
    • PvdA, CDA, D66, AOV, GroenLinks, RPF en SGP

    CDA, VVD, AOV, RPF en SGP vinden niet dat illegalen die zes jaar in Nederland hebben gewerkt en kunnen aantonen daarover belastingen en premies te hebben afgedragen, allemaal in Nederland mogen blijven.

    NRC,

    Een Kamermeerderheid van CDA, VVD, AOV, CD, RPF en GPV bleek vorige maand tijdens een eerste debat over de kwestie 'amnestie' voor een beperkte groep illegalen niet te willen goedkeuren.

    NRC,

    In de Tweede Kamer bleek gisteren dat de minister voor handhaving van de ontslagtoets in elk geval op steun kan rekenen van PvdA, AOV, GroenLinks en GPV.

    NRC,

    Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het kabinet onderzoekt hoe mensen op bijstandsniveau met structurele financiële problemen kunnen worden geholpen. Daarmee moeten de gemeenten meer vrijheid krijgen om de groeiende groep met schulden te ondersteunen. Een motie hierover van GroenLinks kreeg gisteren de steun van D66, CDA, RPF, SGP, AOV en SP: een krappe meerderheid in de Kamer.

    NRC,

    Een ruime meerderheid (PvdA, CDA, D66, AOV, GroenLinks, RPF en SGP) sprak zich toen uit voor een verlaging van het toegestane alcoholpromillage, van bijvoorbeeld de huidige 0,5 naar 0,2 promille.

    NRC,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    aov 3.0

    (business, economie en financiën)

    algemene ondernemersvaardigheden, waarin elke Nederlandse ondernemer met een eigen bedrijf een diploma moest hebben; ook: de opleiding of het diploma algemene ondernemersvaardigheden
    Het diploma aov werd tot 2000 het middenstandsdiploma genoemd.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Aov…

    zijn vaardigheden

    • [Bezitter of eigenaar] zijn vaardigheden waarin een zelfstandig ondernemer tot 1999 een diploma moest hebben

      Hoofdsemagram: diploma


      Algemene voorbeelden


      De raad blijft voorstander van het streven om in marktsegmenten waarvoor een vestigingsvergunning geldt, ondernemers via de vereiste Algemene Ondernemersvaardigen (AOV) een voldoende basis mee te geven om als ondernemer te kunnen slagen.

      http://www.ser.nl/publicaties/default.asp?desc=publicaties_adviezen_9814,

      AOV betekent Algemene Ondernemers Vaardigheden. Dit diploma vervangt het middenstandsdiploma.

      http://www.friesepoort.nl/

      Er is ook een avondschool waar ouders en mensen uit de buurt talencursussen (o.a. Nederlands en Engels), computercursussen en cursussen voor het diploma algemene ondernemersvaardigheden (AOV) kunnen volgen.

      http://www.gymnasiumnu.nl/,

      Het ministerie voor Economische Zaken verleent subsidie aan de vooropleiding voor anderstaligen. Geslaagden voor deze opleiding kunnen daarna een ondernemersopleiding gaan volgen. Als men in Nederland een eigen bedrifj wil beginnen, heeft men meestal diploma's nodig. Met ingang van 1 januari 1996 is dat het diploma algemene Ondernemers Vaardigheden (AOV). Ter voorbereiding op de studie voor dat diploma wordt in samenwerking met de contactraad voor het Handelsonderwijs een opleiding voor anderstaligen aangeboden: de vooropleiding AOV voor Anderstaligen.

      Meppeler Courant,

      Iemand die een basisbedrijf begint, moet voldoen aan de eisen van algemene ondernemersvaardigheden (AOV). Iemand die een koeltechnisch bedrijf wil starten moet daarnaast aan bepaalde bedrijfstechnische (BT) eisen voldoen. De veranderde vestigingswet kent echter géén vakinhoudelijke eisen meer.

      http://www.nvkl.nl/info.php3?Document=13=1

      Door wijzigingen in de vestigingswetgeving is het niet meer nodig een vakdiploma te bezitten indien men een bloemenwinkel wil gaan openen of overnemen. De enige eis die nog gesteld wordt is dat de ondernemer in het bezit moet zijn van een diploma 'Algemene Ondernemers Vaardigheden' (AOV). Zelfs deze eis komt (per 1 Januari 2000) te vervallen.

      http://www.dutchfloraldesign.com/

      Het middenstandsdiploma is later vervangen door het gemakkelijker diploma AOV (Algemene Ondernemers Vaardigheden). De genormeerde studiebelasting voor het oorspronkelijke middenstandsdiploma bedraagt 240 studie-uren, voor AOV is dit 120 uur.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Middenstandsdiploma,

      Eind 1999 heeft de minister van Economische Zaken het besluit genomen om het vestigingsbesluit voor algemene ondernemersvaardigheden (AOV) in te trekken. Dat betekent dat iedereen, met of zonder opleiding, ondernemer kan worden.

      http://www.cmo-ccho.nl/

      Combinatiemogelijkheden


      met substantief ervoor


      • een cursus aov
      • het diploma aov

      Wel ziet de raad aanleiding om nauwkeurig na te gaan op welke wijze de cursus AOV en de voorschakeling van etnische minderheden daar naar toe kunnen worden verbeterd, door: verbetering van de balans tussen benodigde kennis en de ontwikkeling van vaardigheden die centraal zouden behoren te staan; verbeteringen in de didactische sfeer, door gebruik te maken van praktijk-voorbeelden en begeleiding door personen uit etnische minderheden; de ervaringen met de cursus Een eigen bedrijf in Nederland kunnen daarbij leerzaam zijn.

      http://www.ser.nl/publicaties/default.asp?desc=publicaties_adviezen_9814,

      Voor een beperkt aantal activiteiten (branches) is geen vestigingsdiploma of vergunning meer nodig. Er gelden dan geen vestigingseisen. Zo ontstaan er twee niveaus (B en C) van activiteiten waarvoor genoemde vestigingseisen gelden. Het B-niveau waarvoor het AOV-diploma nodig is en het C-niveau waarvoor het diploma AOV en het diploma Bedrijfstechniek nodig is.

      http://www.lexadin.nl/ver.htm,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      AOV 4.0

      (politiek en bestuur)

      ambtenaar openbare veiligheid, gemeenteambtenaar die zich speciaal bezighoudt met rampenbestrijding

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een AOV…

      is een ambtenaar; is een persoon

      • [Activiteit of handeling] houdt zich bezig met rampenbestrijding
      • [Organisatie en organisatiewijze] is in dienst van een gemeente

        Algemene voorbeelden


        De functionaris die zich binnen de gemeente per definitie bezig houdt met rampenbestrijding hebben minimaal een AOV aangewezen, die deze werkzaamheden fulltime dan wel in deeltijd verricht.

        https://www.venray.nl/bis/dsresource?objectid=17768&type=org

        Ambtenaar Openbare Veiligheid (AOV) Rampenbestrijding. De AOV-er is verantwoordelijk voor de rampenbestrijding. De taken zijn onder andere: • het opstellen en geactualiseerd houden van het gemeentelijk rampenplan • verzorgen van rampenbestrijdingsoefeningen en integrale veiligheid • openbare orde en veiligheid adviseren op werkterrein; bestuurlijke politie- en brandweeraangelegenheden.

        http://www.noord-beveland.nl/bestuur-en-organisatie/stafafdeling-bmo_41679/

        Bij het invullen van de verschillende functies zou het voor de hand liggen om gezamenlijk met alle gemeenten in de regio een pool te vormen van waaruit een AOV ter plaatse komt. Een dergelijke oplossing gaat echter voorbij aan het feit, dat een AOV de lokale situatie dient te kennen alsmede de organisatie van de desbetreffende gemeente.

        https://www.venray.nl/bis/dsresource?objectid=17768&type=org

        Combinatiemogelijkheden


        met adjectief ervoor


        • een gekwalificeerde AOV
        • een lokale AOV
        • een plaatsvervangende AOV

        Het moge duidelijk zijn dat de lokale AOV niet 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar kan zijn. Is de lokale AOV in een voorkomend geval niet beschikbaar dan zal een plaatsvervangend AOV worden gealarmeerd.

        https://www.venray.nl/bis/dsresource?objectid=17768&type=org

        De opkomst van een gekwalificeerde AOV bij incidenten is dan ook niet verzekerd c.q. op een vrijblijvende wijze ingevuld. Vanuit professionele optiek is dit een ongewenste situatie en dienen hierover afspraken gemaakt te worden.

        https://www.venray.nl/bis/dsresource?objectid=17768&type=org

        Woordfamilie


        Als deel van een afleiding


        Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


        aov 5.0

        (transport, verkeer en reizen; (vooral) in Nederland; neologisme)

        aanvullend openbaar vervoer, speciaal voor ouderen en mindervaliden bestemd openbaar vervoer waarvan op aanvraag gebruikgemaakt kan worden

        Semagram (extra betekenisinformatie)


        Aov…

        is vervoer

        • [Functie] dient voor het vervoer van ouderen en mindervaliden
        • [Plaats] is vooral in Amsterdam beschikbaar
        • [Tijd] is vanaf 2011 beschikbaar
        • [Belanghebbende of begunstigde] is bestemd voor ouderen en mindervaliden

        Hoofdsemagram: vervoer


        Algemene voorbeelden


        Het vervoer brengt u van deur tot deur, zeven dagen per week van 06.00 uur 's ochtends tot 01.00 uur 's nachts. Het AOV vervoert u naar sociale en recreatieve bestemmingen, dus niet naar werk, school of dagbehandeling. Uw bestemmingsadres moet voor u toegankelijk zijn. U reist over het algemeen samen met anderen in een personenbus.

        https://www.amsterdam.nl/zorg-welzijn/zorg-ouderen/aov/aanvullend-openbaar/,

        Kinderen tot 12 jaar mogen niet alleen reizen met het AOV. Er moet altijd een volwassene mee. Uw reisgebied is 25 kilometer hemelsbreed rondom uw woonadres. Daarbinnen kunt u het vertrek- en bestemmingsadres zelf bepalen. U kunt alle bestemmingen binnen de gemeente Amsterdam bereiken. Daarbuiten kunt u, afhankelijk van uw woonadres, ook nog reizen. Ligt uw bestemming buiten uw reisgebied, dan is de rit niet mogelijk met het AOV.

        https://www.amsterdam.nl/zorg-welzijn/zorg-ouderen/aov/aanvullend-openbaar/,

        Vanaf april wordt het Kamer tot Kamer en het Deur tot deur Plus vervoer door Transvision uitgevoerd. Deze nieuwe aanbieder is er gekomen vanwege de aanbesteding van het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) in 2011. Leden van werkgroep AOV gaan helpen bij de training van de chauffeurs en de testritten.

        http://www.clientenbelangamsterdam.nl/nieuwe-vervoerder-voor-het-aov-4252.html,

        Combinatiemogelijkheden


        als object bij een werkwoord


        • aov aanvragen

        Aanvullend Openbaar Vervoer. Bent u 75 jaar of ouder? Of hebt u een beperking waardoor u niet zelfstandig kunt reizen? Bekijk hier hoe u AOV aanvraagt en waarvoor u dat mag gebruiken.

        https://www.amsterdam.nl/zorg-welzijn/zorg-ouderen/aov/aanvullend-openbaar/,

        Etymologie


        Aard herkomst inheems woord
        Vroegste datering 2012
        Samenhangende woorden (betekenis) ov

        AOV 6.0

        ((vooral) in Suriname)

        Algemene Oudedagsvoorziening, uitkering in Suriname waarop gepensioneerden recht hebben
        Uitkering van AOV geschiedt volgens de Wet Algemeen Oudedagsvoorzieningsfonds.

        Semagram (extra betekenisinformatie)


        De AOV…

        is een volksverzekering; is een verzekering

        • [Belanghebbende of begunstigde] is bestemd voor gepensioneerden met de Surinaamse nationaliteit, vanaf de leeftijd van 60 jaar

          Algemene voorbeelden


          Waar staat AOV voor? AOV staat voor Algemene Oudedagsvoorziening.

          http://www.gov.sr/themas/welzijn-en-gezin/aov.aspx

          Wie komt in aanmerking voor een AOV? Zij die in Suriname wonen, de Surinaamse nationaliteit beschikken en de leeftijd van 60 jaar hebben bereikt komen in aanmerking voor de AOV. Zij die niet de Surinaamse nationaliteit hebben, maar 10 jaar onafgebroken in Suriname hun woonplaats hebben en premieplichtig zijn, komen ook in aanmerking voor een AOV.

          http://www.gov.sr/themas/welzijn-en-gezin/aov.aspx

          De Algemene Oudedags Voorziening (AOV) zal, wanneer de 'algemene pensioenregeling' wordt aangenomen, worden bevroren. Dat wil volgens vicepresident Robert Ameerali niet zeggen dat deze uitkering nooit meer zal worden verhoogd. Het is de bedoeling van de wet dat de AOV-uitkering zal worden gehouden op een hoogte van SRD 525.

          http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/24527,

          De per 1 januari van dit jaar verhoogde algemene oudedagsvoorziening (AOV) wordt sinds maandag uitgekeerd. Dat maakte onderdirecteur Administratieve Diensten van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) Gregory Corinde gisteren bekend. Maandag konden de seniorenburgers, die per kas ontvangen, de verhoogde AOV al in ontvangst nemen. Vanaf vandaag wordt de verhoging ook via de bank doorgevoerd.

          http://www.bearingpointcaribbean.com/verhoogde-aov-uitkering-suriname-uitbetaald/,

          Woordfamilie


          Als deel van een afleiding


          Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


          AOV 7.0

          ((vooral) op de Caraïbische eilanden)

          Algemene Ouderdomsverzekering, uitkering in Aruba, Curaçao en Sint Maarten waarop gepensioneerden recht hebben

          Semagram (extra betekenisinformatie)


          De AOV…

          is een volksverzekering; is een verzekering

          • [Belanghebbende of begunstigde] is bestemd voor gepensioneerde inwoners van de voormalige Nederlandse Antillen, vanaf de leeftijd van 60 jaar

            Algemene voorbeelden


            Algemene Ouderdoms Verzekering (AOV). Dit is een algemene verzekering die garant staat voor een uitkering voor alle ingezetenen van de (voormalige) Nederlandse Antillen bij het bereiken van de zestigjarige leeftijd. Het is een algemene verzekering gegrond op het solidariteitsbeginsel, in die zin dat iedereen die in de (voormalige) Nederlandse Antillen een inkomen geniet, de premie AOV moet betalen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van het aantal jaren dat de verzekerde persoon ingezetene is geweest van de (voormalige) Nederlandse Antillen vóór het bereiken van de 60-jarige leeftijd. Het pensioen wordt op aanvraag toegekend.

            http://www.uszv.org/algemene-ouderdomsverzekering

            Iedereen die voor de AOV verzekerd is geweest en 60 jaar of ouder is, heeft recht op een AOV-pensioen. In het algemeen bent u verzekerd wanneer u in de (voormalige) Nederlandse Antillen woont. De verzekering geldt voor iedereen, dus niet alleen voor werknemers of werkgevers, maar ook voor zelfstandigen, huisvrouwen, werklozen en studenten. Het maakt daarbij niet uit welke nationaliteit u hebt en of u wel of geen inkomen hebt.

            http://www.uszv.org/algemene-ouderdomsverzekering

            De Sociale Verzekeringsbank op Curaçao betaalt in juni een lumpsum aan alle personen met een Algemene Ouderdomsverzekering (AOV). Personen met een volledige AOV van 862 gulden per maand krijgen 168 gulden extra, aldus de Amigoe vandaag.

            (onbekend) ,

            Doordat de overheid de laatste twee jaar de kosten van levensonderhoud niet heeft aangepast, krijgen de AOV-trekkers een extraatje. Ook hebben AOV-gepensioneerden recht op een dertiende maand. De lumpsum is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van ieders AOV-pensioen. Een gepensioneerde met een verlaging van bijvoorbeeld 50 procent op zijn AOV (431 gulden) krijgt 84 gulden.

            http://www.de-surinaamse-krant.com/2015/05/personen-op-curacao-met-aov-krijgen.html,

            Alex Rosaria, leider van de partij PAIS, zegt dat het parlement een historische fout heeft gemaakt toen zij akkoord ging met de verhoging van de AOV naar duizend gulden. "Zowel de oppositie als de coalitiepartijen wisten dat het pensioenfonds in de gevarenzone verkeerde", aldus Rosaria.

            http://www.versgeperst.com/nieuws/148666/verhoging-aov-historische-fout.html,

            Combinatiemogelijkheden


            als object bij een werkwoord


            • AOV ontvangen

            Ondergetekende meldt zich aan voor de BGNAA, de belangenorganisatie voor allen die in Nederland of elders buiten de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba woonachtig zijn en pensioen en/of AOV (gaan) ontvangen van deze landen.

            http://bgnaa.nl/in/aanmelden-voor-de-bgnaa/

            Woordfamilie


            Als deel van een afleiding


            Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen