ASFA


ASFA 1.0

((vooral) in Suriname)

Associatie van Surinaamse Fabrikanten, de Surinaamse bedrijfsvereniging voor fabrikanten
Ten onrechte ook verklaard als Associatie van Fabrikanten.

Semagram


De ASFA…

is een organisatie

  • [Functie] dient om de belangen van de Surinaamse fabrikanten te behartigen
  • [Plaats] heeft zijn hoofdkantoor in Paramaribo
  • [Tijd] is opgericht in 1980
  • [Betrokkene] is de organisatie van Surinaamse fabrikanten

Algemene voorbeelden


De Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) is opgericht op 25 september 1980. De hoofdvestiging bevindt zich in Paramaribo met een bijkantoor in Nieuw Nickerie in het district Nickerie.

http://www.surinaminfo.com/htm/nederlands/asfa.htm

De ASFA kwam gisteren al met het advies aan haar leden om de automatische girobetaling van hun elektriciteitsrekening onmiddellijk stop te zetten.

NRC,

ASFA is de meest representatieve vereniging van fabrikanten in Suriname. De ASFA bestaat sinds 1980 en telt nu ongeveer 125 actieve leden. De productiesector in Suriname is relatief jong en nog in volle groei. De ASFA heeft als doel gesteld om Suriname tot het meest toonaangevende productieland van de Caricom te maken.

http://www.asfasuriname.com/home/wie-is-asfa,

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft gisteren op eigen verzoek een onderhoud gehad met president Ronald Venetiaan. Vandaag voert ook de Associatie van Fabrikanten (ASFA) een gesprek met de president.

NRC,

Exporteurs lijden enorme schade door de staking van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG). Diverse bedrijven kunnen geen certificaten krijgen van het BOG om te kunnen exporteren. De Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) slaat alarm bij de directie, ministerie van Volksgezondheid en de vicepresident.

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/9311,

Combinatiemogelijkheden


met ander, nevengeschikt substantief


  • VSB en ASFA

VSB en ASFA constateren enorme wanorde die het economisch, sociaal en maatschappelijk leven totaal beheerst. De 'ongecoördineerde' aanpak en het gebrek aan samenhang bij de uitvoering van het Structureel Aanpassingsprogramma heeft Suriname in het grootste isolement aller tijden gebracht.

NRC,

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) noemen in een gezamenlijke verklaring de situatie "onbestuurbaar".

NRC,

Na twee weken van lange rijen en vechtpartijen bij de pompstations besliste de regering vrijdagavond dat de dieselprijs verhoogd wordt van Sf 6 naar Sf 11, omdat de regering op maandbasis anders ruim Sf 20 miljoen zou moeten subsidiëren. Intussen hebben de VSB en ASFA elkaar gevonden. Volgens hen twijfelt de totale gemeenschap eraan of de regering nog in staat is verlichting te brengen in de erbarmelijke toestand.

NRC,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


  • ASFA-bestuur
  • ASFA-gebouw
  • ASFA-lid
  • ASFA-voorzitter