Afrikaanse zeearend


Afrikaanse zeearend 1.0

kleine zeearend met een deels gele snavel en een witte kop en borst

Semagram


De Afrikaanse zeearend…

is een zeearend; is een vogel; is een dier

  • [Afmeting] is 63 tot 73 cm lang
  • [Kleur] heeft een bruine kleur, een deels gele snavel en een witte kop en staart
  • [Woongebied] komt voor in Afrika
  • [Leeftijd] wordt 12 tot 24 jaar oud
  • [Onderscheid of tegenstelling] heeft, in tegenstelling tot de Amerikaanse zeearend, een snavel die deels geel is

Wetenschappelijke naam: Haliaeetus vocifer

RijkAnimalia; Dieren
StamChordata; Chordadieren
KlasseAves; Vogels
OrdeFalconiformes; Roofvogels
FamilieAccipitridae; Havikachtigen
GeslachtHaliaeetus; Zeearenden
SoortHaliaeetus vocifer

Algemene voorbeelden


Afrikaanse zeearend [...]. Deze vrij kleine zeearend leeft in Afrika, ten zuiden van de Sahara. Hij komt zowel aan de kust als in het binnenland voor. Hij gooit regelmatig zijn kop naar achteren en laat dan een kenmerkend gekrijs horen. Wetensch. naam: Haliaeetus vocifer. Engelse naam: African fish eagle. Verspreiding: Afrika. Voedsel: vis, vogels, zoogdieren. Lengte: 70 cm (snavel tot staartpunt), spanwijdte: 165 cm.

http://www.natuurinformatie.nl/ndb.wnf/natuurdatabase.nl/i000595.html

De Afrikaanse zeearend (Haliaaetus vocifer) is het Afrikaanse lid van het geslacht van de zeearenden. Hij lijkt met zijn witte kop en staart veel op zijn Amerikaanse verwant de Bald Eagle die het wapen van de Verenigde Staten tooit. In het Afrikaans wordt hij 'visarend' genoemd. De Afrikaanse zeearend komt vrij algemeen voor in zuidelijk Afrika, langs de Indische Oceaan maar ook ver landinwaarts tot in Botswana toe. De vogel leeft graag in paren langs de waterkant en zit bij voorkeur op een uitgestoken tak boven een riviertje of meertje.

http://www.eznc.org/primosite/show.do?ctx=25145,31511