Angolese


Angolese 1.0

vrouw met de Angolese nationaliteit; vrouw die behoort tot het Angolese volk; vrouw die afkomstig is uit Angola; inwoonster van Angola

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Angolese…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    De 60ste editie van de Miss verkiezingen vond plaats in Sao Paolo in Brazilië. Vorig jaar wist Miss Mexico Ximena Navarrete de titel te veroveren. Haar opvolgster, Leila, wint als nieuwe Miss Universe een salaris van 100.000 dollar en bovendien kost en inwoning in New York voor een jaar. De gelukkige Angolese ontvangt ook nog sieraden met een waarde van 50.000 dollar, een vakantiehuis in Mexico, een studiebeurs, een jaar lang gratis make-up en vliegreizen.

    http://www.funx.nl/index.php/archief/14244-angolese-leila-lopes-gekroond-tot-miss-universe,

    Jong, talentvol en met een grote toekomst in de wereldmuziek voor zich. Dat is Eline Frazao, de 23-jarige Angolese die met haar debuutalbum Clave Bantu meteen een indrukwekkend visitekaartje afgeeft.

    http://www.latinmagazine.nl/index.php?page=Int_964_AlineFrazao

    Kinderen mogen niet op straat worden gezet, en ook niet van hun ouders worden gescheiden als de hun aangeboden opvang volgens de regels ten einde is. Maar waar moet de Angolese, die weigert mee te werken aan terugkeer naar haar thuisland, nu naar toe?

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/archief/article/detail/1840386/2011/01/13/Bied-asielzoeker-die-weg-moet-begeleiding-en-perspectief.dhtml,

    Sinds donderdag 2 januari wordt de 16-jarige Cila Zense uit Doetinchem vermist. De Angolese is vertrokken op een grijze damesfiets.

    http://www.vermist.nl/vermissingen/detail/vermiste/10864/

    Aisa kijkt een tijdje naar buiten. Als haar sigaret eenmaal op is, sukkelt ze echter in slaap. De afgelopen dagen zijn spannend geweest en door het gesnurk van de Angolese heeft ze niet voldoende nachtrust gehad.

    Dossier vrouwenhandel, Ed van Eeden,