Appingedammer


Appingedammer 1.0

iemand die afkomstig is uit Appingedam; inwoner van Appingedam

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Appingedammer…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Appingedam
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Appingedam; is geboren in Appingedam

    Algemene voorbeelden


    "Dat is ook een mooie boel - de hemel zit vol met Delfzijler strandjutters!" "Strandjutters?" vroeg Petrus ongerust […]. "Hoe kom je daar nou bij, man? 't Zijn allemaal beste brave mensen hoor, hier in de hemel." De Appingedammer schudde het hoofd […]. Toen zette de man uit Appingedam zijn handen tegen zijn mond, en hij riep: "Schip op 't strand! Schip op 't strand! Schip op 't strand!" Nauwelijks had hij dit gezegd, of al wie er in Delfzijl geboren was, stormde naar de poort om te zien of er geen rijke lading te gappen viel. Petrus stond er onthutst naar te kijken, maar de Appingedammer was al naar binnen gelopen en hij ging zitten op de stoel die de ergste strandjutter zojuist had verlaten. En zo komt het dat de Delfzijlers niet meer in de hemel worden toegelaten, omdat Petrus er niet eentje meer vertrouwt, en dat de Appingedammers bij Petrus een streepje voor hebben.

    http://www.beleven.org/sagen/appingedam/hoe_de_appingedammer_in_de_hemel_kwam.html,

    Appingedammer betrapt met 'aardappelschieter'. De waterpolitie heeft in Appingedam een 24-jarige inwoner uit die plaats aangehouden omdat hij een zogenaamde aardappelschieter bij zich had. Een aardappelschieter, ook wel spudgun genaamd, is volgens de wet een vuurwapen.

    http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=49493,

    Appingedammer 2.0

    van Appingedam; uit Appingedam; in Appingedam

    Algemene voorbeelden


    Een uur eerder, op bezoek bij de Appingedammer Meubel Industrie in Uithuizermeeden, had hij ook al moeten ondervinden dat de Haagse politiek voor alles wat tegenzit verantwoordelijk wordt gesteld.

    NRC,