BN'er


BN'er 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie)

bekende Nederlander

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een BN'er…

is een Nederlander; is een persoon

  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Nederland
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een bekende of beroemde persoon

    Algemene voorbeelden


    In 1982 gooide promotiebureau Utopia Pim Jacobs in de aanbieding via een advertentie in het vakblad Adformatie [...]. De gezamenlijke verzekeraars hapten toe en de gevleugelde vriend heeft er een aardig pensioen aan overgehouden. En dat rondverteld ook, want sindsdien zijn de Bekende Nederlanders (BN'ers tegenwoordig) niet weg te slaan in de STER- en IP-blokken.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010870812:mpeg21:a0282,

    Voor de BN'er die bijna volledige anonieme bescherming wil, is er op de beurs ook wat te vinden: Robotwatch.

    Algemeen Dagblad,

    Dolores Leeuwin is slimste BN'er bij IQ-test. Presentatrice Dolores Leeuwin is de slimste bekende Nederlander die meedeed aan De Nationale IQ Test van BNN. Haar score (159) was de hoogste score ooit voor een BN'er in de test. Ze stootte daarmee judoka Mark Huizinga van de troon, die tot woensdag recordhouder was met 142.

    http://www.nu.nl/media/2718575/dolores-leeuwin-slimste-bner-bij-iq-test.html,

    Pailletten behoren tot één van de grote trends van het afgelopen jaar en het is dan ook geen wonder dat de bekende fashionista's in Nederland deze trend dubbel en dwars hebben opgepikt. Pailletten zijn perfect om mee te schitteren en jezelf het middelpunt van de belangstelling te maken. Er waren de afgelopen tijd dan ook heel wat BN'ers die hun outfits hiermee opfleurden.

    http://starlounge.celebs.nl.msn.com/index.cfm?objectid=155056,