Deurnese


Deurnese 1.0

vrouw die afkomstig is uit de Nederlandse plaats Deurne (provincie Noord-Brabant), uit de Belgische plaats Deurne (provincie Antwerpen) of uit het district Deurne van de Belgische stad Antwerpen; inwoonster van Deurne

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Deurnese…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Maria van der Horst (1863-1947) was een Deurnese die, ondanks dat ze gehuwd was, te Deurne met haar vier kinderen, maar zonder haar man leefde.

    http://www.deurnewiki.nl/wiki/index.php?title=Maria_van_der_Horst_(1863-1947),

    De politie heeft zondag om 13.55 uur een 47-jarige vrouw uit Deurne aangehouden op een parkeerterrein aan de Molenstraat. De vrouw wordt ervan verdacht even daarvoor de vriendin van haar ex-man te hebben mishandeld. De Deurnese had er lucht van gekregen dat haar ex-man met zijn vriendin op weg naar haar zou zijn.

    http://www.misdaadkaart.nl/Deurne/Mishandeling_geweld_3/20070807-Mishandeling-geweld-in-Deurne_266138,

    Angela Vullings uit Deurne is niet alleen huisvrouw en moeder van drie kinderen. Bij de Stichting Bijzonder Jeugdwerk Deurne (BJB) is zij bijvoorbeeld ook gastvrouw koken voor de jongens en meisjes die op dit internaat wonen. Zij vindt ook dat deze jongeren iets zouden kunnen betekenen voor kinderen die het vaak met veel minder moeten doen. "Er is veel verborgen armoede en daar kunnen de kinderen niets aan doen." De Deurnese heeft daarom het initiatief genomen om via BJB gebruikt speelgoed in te gaan zamelen voor kinderen die helemaal niks hebben.

    http://www.ed.nl/regio/speelgoed-maken-op-internaat-1.1660754,

    Roos Knijnenburg exposeert zaterdag 7 juni van 14.00 tot 18.00 uur in de kleedkamers van S.V. Deurne op sportpark De Kranenmortel in Deurne haar sportfoto's. De Deurnese heeft een seizoen lang S.V. Deurne met de camera gevolgd.

    http://www.deweekkrant.nl/print?printid=233049,

    Zuster Xaveria kan verwijzen naar: Martha Jacobs (1889-1984) een Deurnese die op 22-jarige leeftijd intrad in het klooster van de zusters Franciscanessen in Heythuysen.

    http://www.deurnewiki.nl/wiki/index.php?title=Zuster_Xaveria,