EHBO-post


EHBO-post 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

post, afdeling van een ziekenhuis waar eerste hulp bij ongelukken wordt verleend; ook: post bij sportwedstrijden, festiviteiten, evenementen e.d. waar gediplomeerde EHBO'ers zonodig eerste hulp bij ongelukken verlenen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een EHBO-post…

is een post

      Hoofdsemagram: post


      Algemene voorbeelden


      Je laat op dezelfde EHBO-post een gespecialiseerde verpleegkundige een eerste selectie verrichten en de lichte gevallen behandelen [...]. De zwaardere gevallen gaan door naar de arts. Het directe effect: de mensen worden sneller geholpen.

      http://www.minvws.nl/documents/staf/Speech/,

      De bewegwijzering naar de EHBO-post is niet op alle party's even duidelijk en een enkele keer is ook de EHBO-post zelf moeilijk te vinden. Ruim acht van de tien bezoekers vinden de aanwezigheid van de EHBO een belangrijke voorwaarde voor een goed feest.

      http://www.fss.uu.nl/cvo/exerp.htm

      Stichting Top Judo Noord heeft tijdens de trainingen naast de tatami twee EHBO-posten, die naast een EHBO-er ook bestaat uit een arts.

      http://www.judoessinksupport.nl/Stages/leek/leek.htm

      Wij waren geen voorstander van een eerstehulppost. Want voor een volwaardige EHBO-post is nogal wat nodig: er moet een röntgenoloog zijn, een orthopeed, een chirurg.

      NRC,

      Combinatiemogelijkheden


      als subject bij een werkwoord


      • aanwezig zijn

      In geen van de 24 horecagelegenheden was de Safe House Campagne of een EHBO-post aanwezig.

      http://www.fss.uu.nl/cvo/exerp.htm

      als object bij een werkwoord


      • een EHBO-post openen
      • een EHBO-post opstellen
      • een EHBO-post opzetten

      'De politiek' had toen juist besloten dat wij een EHBO-post moesten openen in de binnenstad. Het Binnengasthuis werd gesloten en daarmee verdween de eerste hulp uit de binnenstad - zeer tegen de zin van de bewoners.

      NRC,

      Langs de route stonden in totaal 13 EHBO-posten opgesteld. In de brandweerkazerne in Giethoorn was een centrale post ingericht. In totaal waren hierbij 29 EHBO'ers en 7 mensen van de ambulance-dienst betrokken.

      Meppeler Courant,

      Verschillende ziekenhuizen hebben EHBO-posten opgezet en Jojo, zelf een dokter, laat niet na om regelmatig hun posities af te roepen.

      http://www.wereldwijd.be/opinie/wim.htm,

      • een EHBO-post bezoeken

      Bovendien rapporteren respondenten die aangeven risico's te lopen op een party, vaker dat zij onwel zijn geworden op een party. Ook hebben zij daar vaker een EHBO-post bezocht en hebben zij nadien vaker klachten gehad.

      http://www.fss.uu.nl/cvo/exerp.htm

      • een EHBO-post bemannen
      • een EHBO-post bemensen

      Het medisch team Vrijwilligers van bijvoorbeeld het Rode Kruis kan gevraagd worden voor het signaleren van medische problemen, gewicht- en eventueel bloeddrukcontroles, het bemannen van een EHBO-post en voor het leveren van materiaal zoals stretchers, verbandmateriaal etc.

      http://www.johannes-wier.nl/,

      Een EHBO-post bij een evenement moet permanent worden bemenst met tenminste één persoon met een geldig EHBO-diploma. Op het evenemententerrein moet bewegwijzering aanwezig zijn. Daarop moet duidelijk worden aangegeven hoe het publiek de dichtstbijzijnde EHBO-post kan bereiken.

      http://www.ijsselland.nl/data/styleit/files/EHBO.pdf

      in voorzetselgroep


      • zich bij een EHBO-post laten behandelen
      • opgevangen worden door een EHBO-post
      • naar een EHBO-post lopen

      Allebei moesten ze zich na afloop van de wedstrijd bij een EHBO-post laten behandelen.

      NRC,

      Tijdens de party werd het meisje onwel. Zij werd opgevangen door de EHBO-post op het terrein.

      NRC,

      De ongelukkige fokkenist wees met een van pijn vertrokken gezicht naar zijn zij. "Dat zijn wel een paar gekneusde ribben vrees ik." Voor hij naar de EHBO-post liep, erkende Harpe: "We trainen regelmatig op het Veluwemeer maar het rondje Texel is toch wel even wat anders."

      NRC,

      • de EHBO-post van een ziekenhuis
      • de EHBO-post van een houseparty

      Als u zelf per abuis meer dan één portie anti-epileptica heeft ingenomen, kunt u het beste contact met uw neuroloog opnemen of met uw huisarts. Als het een kind betreft, probeer het dan te laten braken (vinger in de keel), als het tenminste niet te veel versuft is, en neem het meteen mee naar de EHBO-post van het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

      http://www.epilepsie.nl/frameset1.cfm?id=200

      De onderzoekers van het Centrum voor Verslavingsonderzoek [...] baseren zich op een veelheid aan gegevens. Allereerst zijn dat interviews met EHBO-bezoekers, hulpverleners en andere sleutelfiguren. Daarnaast zijn er vele observaties gedaan op EHBO-posten van houseparty's.

      http://www.drugresearch.nl/GoedFoutGaan.EersteHulpOpGroteDansevenementen