ICT'er


ICT'er 1.0

(ICT overig [automatisering algemeen])

iemand die voor zijn beroep werkzaam is in de informatie- en communicatietechnologie (ICT); iemand die werkt in de ICT

Semagram


Een ICT'er…

is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is werkzaam in de informatie- en communicatietechnologie (ICT)
 • [Oorzaak, reden of aanleiding] is voor zijn beroep werkzaam in de informatie- en communicatietechnologie (ICT)

  Algemene voorbeelden


  In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is een ICT'er niet noodzakelijkerwijs een informaticus. Veel informatici werken weliswaar in deze branche, maar er zijn ook mensen met zeer uiteenlopende achtergrond werkzaam, zoals scheikundigen, elektrotechnici, en ook mensen zonder graad of diploma.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/ICT'er,

  De ICT-units helpen mee de ambities van het CJIB waar te maken en zijn trots op hun werk. Dit alles maakt het werk als ICT'er bij het CJIB zo enerverend en boeiend.

  http://www.cjib.nl/over-het-CJIB/Werken-bij-het-CJIB/ICT_bij_het_CJIB.aspx

  Bij de Koninklijke Landmacht (KL) werken ongeveer 33.000 mensen in meer dan 200 verschillende functies. Van kok tot monteur, van muzikant, verpleger, ICT'er, sportinstructeur, journalist, arts tot munitietechnicus, en nog veel meer.

  http://www.friesepoort.nl/

  ICT-ers kunnen voor een organisatie aangeven welke processen te automatiseren zijn. Ook kunnen ze aangeven hoe een proces geautomatiseerd moet worden. De ICT-ers hebben daarom veel inzicht in processen en in automatiseren nodig. Naast de vakkennis die een ICT-er moet hebben, zijn sociale vaardigheden ook van groot belang. Een ICT-er gaat immers veel met mensen om.

  http://www.friesepoort.nl/

  ICT'ers hebben een imagoprobleem. Ze vinden zélf misschien dat ze een leuke baan hebben, maar de buitenwereld snapt vaak niet wat hun werk inhoudt. Een vooroordeel is dan snel gemaakt: de ICT'er is een nerd die alleen maar bezig is met apparaten en niet met mensen.

  http://www.vkbanen.nl/banen/artikel/Groot-tekort-aan-icters-verwacht/213228.html,

  Het streekarchief zet cursussen op – ook voor ICT-ers – en brengt processen in kaart.

  http://www.vvbad.be/backend/img/614-digitaal%20archiefbeheer.PDF,

  Om de werkloosheid terug te dringen, wil men bijvoorbeeld allochtonen tot ICT-ers (informatie- en computerspecialisten) opleiden.

  http://www.antrop-ver.nl/motief/nummers/motief30-1.htm,

  De ICT-coördinator (ICT-er): De ICT-coördinator is het aanspreekpunt voor alle zaken die op school met ICT te maken hebben.

  http://www.jvanstolbergschool.org/index2.htm

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • ervaren ICT'ers

  Sinds 1994 heb ik inmiddels een grote database opgebouwd van ervaren ICT'ers. Tegelijkertijd moet ik zeggen dat het woord 'ervaren' misleidend of onvoldoende duidelijk is. Wie is namelijk een echte ICT'er? Heeft hij of zij geprogrammeerd, technisch of functioneel beheer gedaan of geheel andere taken gehad?

  http://www.computable.nl/artikel/opinie/loopbaan/4226299/1458016/de-definitie-van-een-ervaren-icter.html,

  met adjectivisch voltooid deelwoord


  • gerenommeerde ICT'ers
  • ingehuurde ICT'ers

  Het schrappen van de 'dual branding' maakt deel uit van een reeks kostenbeparende maatregelen die de tegenvallende marktgroei moet compenseren. Zo gaat Pink het aantal ingehuurde ICT'ers, vorig jaar circa 300, sterk reduceren en wordt de inkoop door de werkmaatschappijen centraal geregeld.

  Het Financieele Dagblad,

  Twinning bestaat uit drie onderdelen: Het Twinning Netwerk, bestaande uit gerenommeerde ICT-ers die hun sporen in deze sector hebben verdiend. Zij voorzien de starters van advies, contacten en andere ondersteuning. De Twinning Centers: dit zijn bedrijvenverzamelcentra waar de Twinning-bedrijven zich kunnen vestigen. Twinning fondsen: het startfonds (zaaifonds) en het groeifonds waaruit risicodragend kapitaal wordt verstrekt aan (door)startende ondernemers.

  http://ciconline.ez.nl/files/DeDigitaleDelta.pdf,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  • ex-ICT'er
  • oud-ICT'er

  Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


  • niet-ICT'er

  ICT'er 2.0

  (ICT overig [automatisering algemeen], beurshandel)

  (beursgenoteerd bedrijf dat zich bezighoudt met informatie- en communicatietechnologie (ICT); ICT-bedrijf; ICT-fonds

  Betekenisbetrekking


  metonymie
  Betrokken betekenissen1.0 : 2.0

  Semagram


  Een ICT'er…

  is een fonds; is een bedrijf

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een beursgenoteerd bedrijf dat zich bezighoudt met de informatie- en communicatietechnologie (ICT); is een fonds in de informatie- en communicatietechnologie (ICT)

   Algemene voorbeelden


   Ook bij de lokale fondsen moesten veel ICT'ers achteruit. Unilever moest ruim 2 procent terug naar 66,60 op de kwartaalcijfers.

   NOS Nieuws,