ICT-afdeling


ICT-afdeling 1.0

(ICT)

afdeling van een organisatie, bedrijf e.d. die zich bezighoudt met de informatie- en communicatietechnologie (IT); IT-afdeling

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ICT-afdeling…

is een afdeling

  • [Geheel] maakt deel uit van een organisatie, bedrijf e.d.
  • [Activiteit of handeling] houdt zich bezig met (het ontwerpen van en het onderhoud van) de benodigde informatie- en communicatietechnologie (ICT)
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een afdeling voor de informatie- en communicatietechnologie (ICT)

    Algemene voorbeelden


    ICT is een peiler van onze dienstverlening en 2000 zag de verzelfstandiging binnen de UB van de automatiseringsectie in een ICT-afdeling.

    http://www.ub.unimaas.nl/,

    Alle acties van het baggerproces worden vastgelegd. Deze gegevens helpen na analyse bij verbetering van de productie. De ICT-afdeling is verantwoordelijk voor het wereldwijde netwerk op basis van frame relay.

    http://www.ict-manager.nl/IcTmanager/magazine/nummer2/johan02.htm

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • beheren

    De ICT-afdeling beheert ruim 500 werkplekken en 40 centrale systemen.

    http://www.kb.nl/kb/resources/frameset_organisatie.html

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • de ICT-afdeling van iets

    Ook de ICT-afdeling van BIAC moest in 2002 rekening houden met de economische omstandigheden en dus met budgettaire beperkingen.

    http://www.luchthavenbrussel.be/biac/docs/2002annreport_nl.pdf

    in voorzetselgroep


    • samenwerking tussen bibliotheken en ICT-afdelingen
    • de administratie van de ICT-afdeling

    De overige delen van dit VIAG-speerpunt voor 2001 hebben als werktitel: - de gemeentelijke helpdesk - omgaan met verzoeken en projecten - de administratie van de ICT-afdeling - afspraken over de dienstverlening.

    http://www.viag.nl/,

    Ons streven is er op gericht om, tijdens deze reis, niet alleen bibliotheken te bezoeken die onze ideeën over bouw en inrichting kunnen stimuleren, maar ook om in gesprek te komen met collega-bibliothecarissen om inzicht te verkrijgen over de ontwikkelingen in het Duitse bibliotheekwezen op het terrein van bijvoorbeeld: de wijze waarop de toegang tot (digitale) informatiebronnen wordt gerealiseerd [...], het doen van gebruikersonderzoeken e.d., de samenwerking tussen bibliotheken en ICT-afdelingen.

    http://www.kb.nl/infolev/nvb/NwsArchief.html

    met eigennaam


    • de ICT-afdeling swITch

    De ICT-afdeling swITch ontwerpt, bouwt en onderhoudt voor deze diensten de nodige ICT-diensten en infrastructuur en zorgt er mee voor dat Brussel aan de Europese top staat op het gebied van informatisering, zowel in de 'back office' van de infrastructuur en de operaties als met diensten met een hoog ICT-gehalte voor passagiers en andere klanten.

    http://www.luchthavenbrussel.be/biac/docs/2002annreport_nl.pdf