ICT-branche


ICT-branche 1.0

(ICT)

branche van de informatie- en communicatietechnologie (ICT); branche waarin ICT-bedrijven werkzaam zijn; ICT-sector

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ICT-branche…

is een branche

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de branche van de informatie- en communicatietechnologie (ICT)

    Hoofdsemagram: branche


    Algemene voorbeelden


    Het wetsvoorstel voor de nieuwe aanbestedingswet mag van de ministerraad naar de Tweede Kamer. De ICT-branche vindt echter dat er fundamenteel nauwelijks iets is gedaan met haar bezwaren. Zo blijven kleinere ICT-bedrijven buiten de boot vallen bij overheidsopdrachten.

    http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal-besturen/nieuws/nieuws/ict-branche-ontevreden-met-nieuwe.198717.lynkx,

    Ik denk ook niet dat dat zo vreselijk moeilijk is, zo'n strategie. Alleen: het gebeurt niet. Ik vergelijk het altijd maar met de ICT-branche. Daar vind je op elke hoek van de straat een trendwatcher. Maar heb je er al eens één over de vloer gekregen op het gebied van mobiliteit?

    http://www.connekt.nl/connektiemag.html,

    De hongerig naar een reddingsboei lonkende ICT-branche blijkt zichzelf door een ronkend boekvoorstel - in feite niets meer dan een in reclamejargon gestelde bedelbrief - het bos in te hebben gestuurd.

    Het Parool,

    De ICT-branche groeit in 2011 naar verwachting harder dan de Nederlandse economie. De ICT-sector groeit met 2 procent terwijl de Nederlandse economie als geheel met 1,75 procent toeneemt. Dat voorspelt branche-organisatie ICT-Office in de marktmonitor 2011.

    http://www.computable.nl/artikel/nieuws/ictbranche/3884793/2379258/ictbranche-groeit-in-2011-harder-dan-economie.html,

    ICT-branche weert onderzoek computeragressie. Grote Nederlandse ICT-bedrijven schrikken ervoor terug om deel te nemen aan het vervolgonderzoek naar computeragressie van de vakbond FNV. Dit meldt FNV-bestuurder S.L. van de afdeling ICT.

    ANP,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • de Nederlandse ICT-branche

    In de Nederlandse ICT-branche staan ongeveer negenduizend vacatures open. Dit blijkt uit cijfers over het eerste kwartaal van 2011 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is tweeduizend vacatures meer dan in het laatste kwartaal van 2010.

    http://www.computable.nl/artikel/nieuws/loopbaan/3939239/1458016/ictbranche-heeft-9000-vacatures-openstaan.html,

    in voorzetselgroep


    • in de ICT-branche

    R.H. is ervan overtuigd dat als hij de PION-opleiding niet gevolgd zou hebben, hij een minimale kans op een baan zou hebben gehad. Zijn voornemen is om in de automatisering te blijven werken, veel ervaring op te doen en de nieuwe ontwikkelingen in de ICT-branche op de voet te blijven volgen.

    http://www.pion.nl/homepage/interview.html

    De tijd van mondelinge afspraken die op een bierviltje worden vastgelegd, is ook in de ICT-branche allang verleden tijd. Gedegen ICT-contracten zijn steeds meer de norm.

    http://www.wisemen.nl/wisemen/ict-branche/

    Telewerken werd oorspronkelijk vooral aangemoedigd vanwege de veronderstelde gunstige uitwerking op de dagelijkse files. Dat het op zijn beurt als aanjager werkte op de ontwikkelingen in de ICT-branche, ziet de één als een toevallige bijkomstigheid en de ander als een verborgen agenda. Hoe het ook zij: zoals het nu gaat, winnen werkgevers die op telewerken hebben ingezet op alle fronten: de medewerkers werken thuis geconcentreerder en - door hun zelfopgelegde sociale controle - harder en langer.

    http://www.tn.tudelft.nl/hop/,

    Voor onze opdrachtgever in de ICT-branche zijn wij op zoek naar jou: ben jij de marketeer die het team van onze opdrachtgever gaat versterken met kennis, creativiteit en inzet?

    http://www.studentenwerk.nl/vacatures/44902-marketeer-in-de-ict-branche-gezocht