ICT-infrastructuur


ICT-infrastructuur 1.0

(onderwijs en opvoeding; ICT)

infrastructuur op het gebied van de informatie- en communicatietechnologie (ICT); geheel van voorwaarden dat een goede infrastructuur voor ICT mogelijk maakt; IT-infrastructuur

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ICT-infrastructuur…

is een infrastructuur

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de infrastructuur op het gebied van de informatie- en communicatietechnologie (ICT)

    Algemene voorbeelden


    De voorzieningen waaruit de ICT-infrastructuur bestaat worden steeds intensiever gebruikt en de afhankelijkheid ervan is sterk toegenomen.

    http://www.kub.nl/diensten/drc/algemeen/abc.html

    ICT-infrastructuren kunnen zeer complex zijn. De markt krijgt een steeds grotere diversiteit aan oplossingen en daarbij is het belangrijk om te kijken naar de kern van de zaak.

    https://www.kennisportal.com/kennisitems/whitepaper-ict-infrastructuur/

    Het rijk is verantwoordelijk voor goede hoofdverbindingen tussen de zes nationale stedelijke netwerken en de verbindingen met het buitenland, omdat deze medebepalend zijn voor de interne samenhang en de internationale concurrentiekracht van Nederland. Het betreft zowel infrastructuur voor fysieke verplaatsingen als ICT-infrastructuur.

    http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,

    Goederenvervoer groeit sterker dan personenvervoer, maar behoudt een kleiner aandeel in de totale mobiliteit. Om de mogelijkheden van transport over water te vergroten voor personen en goederen, zal de bevaarheid van kleinere waterwegen moeten verbeteren. Dit biedt combinatiemogelijkheden met zowel recreatie als wateropvang en -berging. Er is ook rekening gehouden met zendmasten en andere ICT-infrastructuur.

    http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,

    De ICT-infrastructuur stelt leraren en leerlingen in staat om de ICT-onderdelen uit de kerndoelen en de examenprogramma's te realiseren.

    http://www.onderwijsinspectie.nl/producten/rapporten_VO/brochureVO2001_2002.pdf,

    Verantwoordelijk staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) zal de komende drie jaar een "volledig open en concurrerende markt voor ICT-infrastructuur" gaan opzetten.

    NRC,

    Een van de twee terreinen waar de KUB voor de komende periode concrete mogelijkheden ziet is de informatie- en communicatietechnologie: "De KUB wil bestaande expertise en initiatieven op het inhoudelijk terrein van ICT bundelen en samenbrengen met de expertise en initiatieven op het terrein van de ICT-infrastructuur."

    http://infolab.kub.nl/kubweb/bin.php3?id=00001421=application/pdf=/diensten/bibliotheek/algemeen/strategie/1999/dop.pdf,

    Opdracht aan de branche van lokale bibliotheken wordt verwacht dat zij: vanuit hun inhoudelijke kennis en lokale verankering de gedachte van de basisbibliotheek verder invulling geven door: waar nodig te fuseren, samenwerking te zoeken met andere basisbibliotheken en contract(en) af te sluiten met de gemeente(n); bij de verdeling van taken (binnen een samenwerkingsverband, tussen vestigingen en bij uitbesteding); de kwaliteitscriteria als uitgangspunt nemen; hun medewerking geven aan de branchevereniging bij de uitvoering van onderwerpen die de branche als geheel aangaan (bijvoorbeeld kwaliteitszorg, benchmark, ICT-infrastructuur).

    http://www.minocw.nl/bibliotheken/nota1/index.html,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • verouderen

    De techniek ontwikkelt zich snel en de ICT-infrastructuur veroudert zienderogen.

    http://www.dz.nl/,

    als object bij een werkwoord


    • de ICT-infrastructuur beheren

    Om een hoog niveau van interne ICT-dienstverlening te kunnen garanderen zijn in 2000 de ICT-beheersprocessen ingericht naar het model ITIL (Information Technology Infrastructure Library). Met deze methode is het mogelijk de ICT-infrastructuur systematisch te beheren.

    http://www.kb.nl/kb/resources/frameset_organisatie.html

    met adjectief ervoor


    • een adequate ICT-infrastructuur
    • een gemeenschappelijke ICT-infrastructuur
    • een goede ICT-infrastructuur
    • een breedbandige ICT-infrastructuur
    • een fijnmazige ICT-infrastructuur
    • een hoogwaardige ICT-infrastructuur
    • een solide ICT-infrastructuur
    • een toegankelijke ICT-infrastructuur
    • een veilige ICT-infrastructuur
    • een vitale ICT-infrastructuur
    • de universitaire ICT-infrastructuur

    Voor een periode van twee jaar wordt een projectleider aangetrokken, die onder directe verantwoordelijkheid van het ISO-bestuur zorgt voor de opzet en ontwikkeling van dit centrum. De projectleider zal daarbij bijzondere aandacht schenken aan de opbouw van een solide ICT-infrastructuur.

    http://www.iso.nl/actueel/publicaties.php,

    Flexibilisering leerwegen in het hbo [...]. Bevorderen van een adequate ICT-infrastructuur, een nieuwe rol voor docenten en voldoende educatieve software, noodzakelijk voor de overgang naar individugericht onderwijs, dat steeds minder plaats- en tijdgebonden is.

    http://www.bredeschool.net/frames/n123.htm,

    AsBuilt, de afdeling van SwITch, BIAC's dochterbedrijf dat instaat voor ICT, heeft een gemeenschappelijke ICT-infrastructuur opgezet met de naam Construction GroupWare.

    http://www.brusselsairport.be/works/nl/press_visit_nl.pdf

    D66 wil al in 2003 extra investeren in onderwijs: €260 mln (kabinet: 80 mln), oplopend tot €2,1 mrd in 2006 (kabinet: 500 mln). Onder meer te besteden aan kleinere scholen, afschaffing van het lesgeld in het voortgezet onderwijs en bevriezing van het collegegeld, aan studiefinanciering en studentenhuisvesting, hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en een bijdrage aan de totstandkoming van een goede, breedbandige ICT-infrastructuur.

    http://www.d66.nl/

    Hoogwaardige en veilige ICT-infrastructuur Netwerk: [...] Breedband infrastructuur maakt het mogelijk gegevens, tekst, audio en video te ontvangen en te verzenden.

    http://www.e-stem.nl/,

    Volgens de 'De Digitale Delta' wordt als voorwaarde gesteld aan de brede toepassing van ICT-hulpmiddelen door zowel bedrijfsleven, overheid als burgers, dat onder meer een gemakkelijk toegankelijke, fijnmazige ICT-infrastructuur met een hoge capaciteit beschikbaar is.

    http://www.antennebureau.nl/Nota%20NAB.pdf,

    Binnen de KUB heeft de dienst Rekencentrum de universitaire ICT-infrastructuur aangelegd: het KUBnet.

    http://www.kub.nl/diensten/drc/algemeen/abc.html

    Vitale ICT-infrastructuur. De samenleving wordt als geheel kwetsbaar voor al dan niet opzettelijke verstoringen van de informatie-infrastructuur.

    http://www. minbzk. nl/pdf/vh/bvd/jaarverslag_bvd_00. pdf,

    • de gehele ICT-infrastructuur
    • de totale ICT-infrastructuur

    Getronics is in Nederland de toonaangevende dienstverlener op het gebied van het inrichten en beheren van de gehele ICT-infrastructuur.

    http://www.banenwereld.nl/php/index.php3

    Draadloze netwerken zijn immers als onderdeel van de totale ICT-infrastructuur een verschijnsel dat bij uitstek niet gebonden moet zijn aan landsgrenzen.

    http://www.antennebureau.nl/Nota%20NAB.pdf,

    • de Nederlandse ICT-infrastructuur

    Ook vanuit de ICT-denktank van de overheid, Infodrome, ligt er een voorstel een instituut op te richten dat de zwakke punten van de Nederlandse ICT-infrastructuur in kaart brengt, bij een crisis ingrijpt en regels opstelt voor de eigenaars van netwerken: het Kwict-instituut.

    http://www.wrr.nl/admin/pdf/voorstudies/v110.pdf

    met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


    • een samenhangende ICT-infrastructuur

    In het toekomstige stelsel zal in het Bestuurlijk Overleg Bibliotheken besloten worden om te komen tot een samenhangende ICT-infrastructuur.

    http://www.minocw.nl/bibliotheken/nota1/index.html,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: in

    • de ICT-infrastructuur in het onderwijs
    • de ICT-infrastructuur in de scholen

    De kwantiteit en de kwaliteit van de ICT-infrastructuur in de scholen is in het afgelopen jaar sterk verbeterd.

    http://www.ictonderwijs.nl/,

    In het regeerakkoord is opgenomen dat in de komende kabinetsperiode ICES-middelen beschikbaar worden gesteld voor de opbouw van ICT-infrastructuur in het onderwijs.

    http://www.oecr.nl/icto/,

    Voorzetsel: van

    • de ICT-infrastructuur van de KUB
    • de ICT-infrastructuur van de RUG
    • de ICT-infrastructuur van de universiteit

    Wegwijs in de ICT-infrastructuur van de KUB. U bent nieuw op de Katholieke Universiteit Brabant. De weg op de campus is u misschien al enigszins vertrouwd, maar mogelijk is de weg binnen de ICT-infrastructuur van de universiteit u nog grotendeels onbekend.

    http://www.kub.nl/diensten/drc/algemeen/abc.html

    ELO, Webplatform en GAI zijn inderdaad drie forse projecten, die ieder op zich grote gevolgen hebben voor de ICT-infrastructuur van de RUG en je kunt je in gemoede afvragen wie of wat aan onze traditiegetrouw anarchistisch georganiseerde instelling voor de coördinatie zorg draagt.

    http://www.rug.nl/rc/pictogram/2000-12/redactioneel.htm#qtop

    in voorzetselgroep


    • bescherming van de ICT-infrastructuur
    • verbetering van de ICT-infrastructuur
    • de kwaliteit van de ICT-infrastructuur
    • de kwetsbaarheid van de ICT-infrastructuur
    • de toegankelijkheid van de ICT-infrastructuur
    • het beheren van de ICT-infrastructuur
    • het inrichten van de ICT-infrastructuur

    In 2000 heeft de BVD bijgedragen aan verschillende initiatieven en processen op het gebied van de bescherming van de ICT-infrastructuur.

    http://www. minbzk. nl/pdf/vh/bvd/jaarverslag_bvd_00. pdf,

    De ruimtelijke ordening, de volksgezondheid, de economie, de veiligheid, alsook de kwaliteit en toegankelijkheid van de ICT-infrastructuur in het algemeen zijn daarmee direct gemoeid.

    http://www.antennebureau.nl/Nota%20NAB.pdf,

    Een mogelijke manier om de kwetsbaarheid van de ICT-infrastructuur te verminderen kan het gebruik van internationaal geaccepteerde en geteste standaarden zijn.

    http://ciconline.ez.nl/files/DeDigitaleDelta.pdf,

    Getronics is in Nederland de toonaangevende dienstverlener op het gebied van het inrichten en beheren van de gehele ICT-infrastructuur.

    http://www.banenwereld.nl/php/index.php3

    Op 13 en 14 juni organiseerde Infodrome een (besloten) 24-uur ontwerpsessie met negen gezaghebbende experts uit het bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld. Zij hebben op Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag een advies voor het kabinet opgesteld om de kwetsbaarheid van de ICT-infrastructuur aan te pakken.

    http://www.infodrome.nl/infodromezine/e_zine9.html,