ICT-ondersteuning


ICT-ondersteuning 1.0

(onderwijs en opvoeding; ICT)

ondersteuning bij het gebruik van of met behulp van informatie- en communicatietechnologie (ICT); hulp bij ICT-gebruik; ondersteuning door ICT

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ICT-ondersteuning…

is een ondersteuning

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft ondersteuning bij het gebruik van of met behulp van informatie- en communicatietechnologie (ICT)

    Algemene voorbeelden


    Door een dergelijke architectuurbeschrijving worden relaties tussen bedrijfsactiviteiten en ICT-systemen en ook tussen ICT-systemen onderling inzichtelijk gemaakt. De complexiteit van het samenspel van bedrijfsactiviteiten, ICT-ondersteuning, infrastructuur en technologie dient hierdoor omlaag gebracht te worden.

    http://www.serc.nl/lac/LAC-2001/ lac-2000/3-realisatie/ervaringen.doc,

    Lardenoye haalt de socioloog Manuel Castells aan en stelt dat de netwerkeconomie + ICT-ondersteuning een ontwikkelsprong tot gevolg kan hebben.

    http://www.ecp.nl/congres99/

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • beïnvloeden

    De doelstelling is in dit congrespaper te beschrijven hoe in de hedendaagse ambtelijke organisatie het contact tussen ambtenaar en bijstandsklant is vormgegeven. Standaardisering is in dat contact noodzakelijk. ICT-ondersteuning heeft die ontwikkeling belangrijk beïnvloed. Het ambtelijk contact met cliënten kan niet meer zonder het gebruik van betaalprogramma's en andere softwarepakketten.

    http://www.siswo.uva.nl/sznet/Onderzoek_publicaties/Themas/abstractsthemas.asp?id=1339,

    als object bij een werkwoord


    • ICT-ondersteuning krijgen

    De medewerkers die ICT-ondersteuning krijgen van spirIT kunnen hier terecht met ICT-vragen.

    http://www.kub.nl/diensten/drc/algemeen/abc.html

    met adjectief ervoor


    • een goede ICT-ondersteuning
    • een betere ICT-ondersteuning
    • professionele ICT-ondersteuning

    De adviserende en informerende taak staat hier voorop en staat buiten de toetsende functie van Justitie. Benadrukt zij echter wel dat ertegen gewaakt wordt dat zo'n centrum beschouwd wordt als deel van Justitie en dat het in een geïsoleerde positie komt te staan; de expertise is gemeenschappelijk voor de ministeries: van, voor en door. Een goede ICT-ondersteuning is daarbij onontbeerlijk.

    http://www.wetgevingsjuristen.nl/frameset3.html,

    Programmeerkennis is dus helemaal geen vereiste om nuttige bijdragen te kunnen leveren aan een betere ICT-ondersteuning van het onderwijs.

    http://people.mech.kuleuven.ac.be/~bruyninc/ictvisie.html,

    Een hoge graad van serviceverlening en professionele ICT-ondersteuning zijn kenmerkend voor het bedrijf, evenals de informele werksfeer.

    http://www.scholtens.nl/

    Samenwerking tussen zorgverleners is niet mogelijk zonder een goede ICT-ondersteuning.

    http://www.knmp.nl/Binnenwerk.pdf,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • ICT-ondersteuning van het onderwijs
    • ICT-ondersteuning van de organisatie
    • ICT-ondersteuning van processen

    In november 1999 heeft een grote groep medewerkers van GeoDelft (vooral het managementteam) gebrainstormd over de behoeften en wensen aangaande ICT-ondersteuning van lopende en nieuwe processen.

    http://www.delftgeot.nl/,

    Bovendien is wat mogelijk is voor Vrije Software even goed mogelijk voor Vrije Inhoud (lessen, documentatie, foto's, enz.); programmeerkennis is dus helemaal geen vereiste om nuttige bijdragen te kunnen leveren aan een betere ICT-ondersteuning van het onderwijs.

    http://people.mech.kuleuven.ac.be/~bruyninc/ictvisie.html,

    Infrastructuur 2: ICT-ondersteuning van de onderwijsorganisatie Hogeschoolapplicaties. Op het terrein van de administratieve applicaties komt de meerwaarde van de hogeschool al vele jaren tot uiting (gewicht, kennisdeling).

    http://www.cetis.hvu.nl/informaticabeleidsplan/,

    in voorzetselgroep


    • door ICT-ondersteuning
    • door middel van ICT-ondersteuning
    • middels ICT-ondersteuning
    • op het gebied van ICT-ondersteuning

    Schmalz gaf aan dat door ICT-ondersteuning steeds meer vers in de winkel kan liggen omdat de responstijden bij het afroepen van versproducten korter worden.

    http://www.ecp.nl/congres99/

    AmbulanceZorg Nederland en Zorgverzekeraars Nederland pleiten in dit kader voor de verdere ontwikkeling van dynamisch ambulancemanagement, d.w.z. middels ICT-ondersteuning de CPA inzicht geven in de beschikbaarheid van ambulances.

    http://www.zvn.nl/index.html

    Ook op het gebied van ICT-ondersteuning (video-en bewegingsanalyses e.d.) heeft het TEC in 2000 een behoorlijke sprong voorwaarts gemaakt.

    http://www.sport.nl/index.php3,