ICT-technologie


ICT-technologie 1.0

(ICT)

technologie die gebruikt wordt in de informatie- en communicatietechnologie (ICT); technologie van of in de ICT
Een woord als ICT-technologie is in feite niet welgevormd; er staat immers letterlijk: 'informatie- en communicatietechnologie-technologie'. De reden daarvoor is dat taalgebruikers zich niet meer realiseren wat de afkorting in het eerste lid precies betekent. In samenstellingen met een afkorting in het eerste lid gebeurt dit vaker, zoals in apk-keuring en cao-overeenkomst.

Semagram (extra betekenisinformatie)


ICT-technologie…

is technologie

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de technologie op het gebied van de informatie- en communicatietechnologie (ICT)

    Algemene voorbeelden


    Markten waar kennis en informatie worden uitgewisseld of kunnen worden uitgewisseld veranderen snel. Een belangrijke katalysator in deze zijn ICT-technologieën en het internet.

    http://www.wrr.nl/admin/pdf/voorstudies/v110.pdf

    Derde drager is het opzetten van een open kennisuitwisselingscentrum om naast alle virtuele wegen op een socialer niveau kennis uit te wisselen en opleidingen/cursussen te geven; daarbij gebruikmakend van de mogelijkheden die ICT-technologie te bieden heeft.

    http://www.delftgeot.nl/,

    Leo Brandt PR is een tekstbureau [...]. De expertise van Leo Brandt PR ligt op het snijvlak van de grafische industrie en de ICT-technologie. De grafische en de ICT-markt hebben veel raakpunten, aangezien beide zich bezighouden met communicatie, en de producten van beide markten over en weer worden toegepast.

    http://www.brandtpr.nl/

    Ervaringen tot nu toe leren tevens dat bij de ontwikkeling van ICT-systemen voor ZWB, de organisatorische aspecten vaak belangrijker zijn voor het welslagen, dan de ICT-technologie zelf.

    http://infomes.magw.nl/programma/achtergrond/brochure_mes2001.pdf,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • hedendaagse ICT-technologie

    Hedendaagse ICT-technologie (internet) laat toe om zowel permanent als kwaliteitsvol te communiceren met de bevolking.

    http://www.caluwe.be/e-essen.htm

    in voorzetselgroep


    • ontwikkelingen in de ICT-technologie
    • het belang van de ICT-technologie
    • kennis op het gebied van ICT-technologie
    • ontwikkelingen op het gebied van ICT-technologie
    • effecten van ICT-technologie
    • leveranciers van ICT-technologieën
    • ontwikkeling van ICT-technologie
    • (de) toepassing van ICT-technologie

    De constante veranderingen en vernieuwingen in de grafische wereld zijn door hem op de voet gevolgd, en door de enorme toename van het belang van de ICT-technologie in de grafische wereld is er een reeks van jaren gevolgd waarbij Leo zich heeft toegelegd op de toepassing van die ICT-technologie in grafische productie-omgevingen.

    http://www.brandtpr.nl/

    De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (bio)genetica en ICT-technologie zullen de forensische wetenschappen verder stimuleren.

    http://www.awt.nl/nl/,

    De in hoofdstuk 1 en 2 beschreven ontwikkelingen in de ICT-technologie en -toepassing maken duidelijk dat de overgang naar de informatiemaatschappij nu in een stroomversnelling terecht is gekomen.

    http://ciconline.ez.nl/files/DeDigitaleDelta.pdf,

    In het onderwijs en bij de overheid zijn meer personal computers beschikbaar dan in enige andere bedrijfstak. Dit blijkt uit een onderzoek van het Ruimtelijk Planbureau naar de ruimtelijke effecten van de ICT-technologie.

    de Volkskrant,

    Een goede afstemming en samenwerking tussen de publieke RD-instellingen en het bedrijfsleven is ook op ICT-gebied van wezenlijk belang. Een fundamenteel probleem voor een dergelijke samenwerking is de zeer snelle, wereldwijde ontwikkeling van de ICT-technologie.

    http://ciconline.ez.nl/files/DeDigitaleDelta.pdf,

    Dankzij de toepassing van ICT-technologie wordt het onderwijsaanbod meer transparant en nemen de mogelijkheden voor studenten toe om individuele leerwegen te volgen.

    http://www.vsnu.nl/show?id=3577=246,

    Computervaardigheid maakte deel uit van het eindexamen, volwassenen konden online basisdiploma's halen. De resultaten waren ernaar: een hoogopgeleide bevolking met ruime kennis op het gebied van ICT-technologie.

    http://www.wrr.nl/admin/pdf/voorstudies/v110.pdf

    De ontwikkeling van innovatieve toepassingen van ICT vindt meer en meer plaats in samenwerking tussen leveranciers van verschillende ICT-technologieën met (potentiële) afnemers.

    http://ciconline.ez.nl/files/DeDigitaleDelta.pdf,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • ICT-technologie en ICT-toepassing

    De in hoofdstuk 1 en 2 beschreven ontwikkelingen in de ICT-technologie en -toepassing maken duidelijk dat de overgang naar de informatiemaatschappij nu in een stroomversnelling terecht is gekomen.

    http://ciconline.ez.nl/files/DeDigitaleDelta.pdf,