IS-aanhanger


IS-aanhanger 1.0

(religie, mystiek en mythologie; neologisme)

iemand die een aanhanger is van Islamitische Staat, de terreurbeweging die een islamitische staat nastreeft waarin het islamitisch recht, de sharia, de basis is

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een IS-aanhanger…

is een aanhanger; is een persoon

  • [Object betroffen] is een aanhanger van IS, de groepering die een islamitische staat nastreeft waarin het islamitisch recht, de sharia, de basis is

    Algemene voorbeelden


    Aanhangers van terreurgroep Islamitische Staat hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor het beschieten van Israël met raketten. De projectielen werden woensdag afgevuurd vanuit de Gazastrook, dat wordt bestuurd door de Palestijnse beweging Hamas. Volgens de zogenoemde Omar Brigades was de beschieting bedoeld als wraak op Hamas, dat een IS-aanhanger zou hebben gedood.

    http://www.nu.nl/buitenland/4061733/aanhangers-claimen-beschieting-israel.html,

    Een Engelstalige IS-aanhanger die dreigt een Britse gijzelaar te doden, houdt de gemoederen in Groot-Brittannië flink bezig. Britse kranten raken niet uitgeschreven over de mysterieuze 'jihadist John', die eerder de Amerikaanse journalist Steven Sotloff zou hebben onthoofd.

    Reformatorisch Dagblad,

    De autoriteiten in Indonesië zoeken met man en macht naar de leiders van een groep IS-sympathisanten. De zoektocht, van onder meer anti-terreureenheden, is een gevolg van arrestaties in het weekend. Bij die actie, ook gericht tegen IS-aanhangers, werden alleen "ondergeschikten" opgepakt.

    http://nos.nl/artikel/2076761-zoektocht-in-indonesie-naar-is-aanhangers.html,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2014