KBAB


KBAB 1.0

(sport en recreatie; (vooral) in België)

Koninklijke Belgische Atletiekbond, overkoepelende Belgische atletiekbond, met een Nederlandstalige afdeling (de Vlaamse Atletiekliga, afgekort VAL) en een Franstalige afdeling (de Ligue Belge Francophone d'Athlétisme, afgekort LBFA)

Semagram (extra betekenisinformatie)


De KBAB…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      In Hasselt is donderdag op 73-jarige leeftijd Harry Vanhex overleden. Harry Vanhex was sinds 1996 voorzitter van het Provinciaal Atletiekcomité Limburg [...]. Hij zetelde verder onder meer in de Raad van Beheer van de Vlaamse Atletiekliga en van de Koninklijke Belgische Atletiekbond en was voormalig lid van diverse commissies van de VAL en van de KBAB.

      http://www.val.be/?mnuid=2&nid=989&pmnuid=0,

      Per 1 april 1978 werd de KBAB opgesplitst in een Vlaamse Atletiekliga (officieel orgaan Atletiekleven) en een Ligue Belge Francophone d'Athlétisme (officieel orgaan La vie athlétique). De KBAB bleef behouden als overkoepelend orgaan.

      http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_Belgische_Atletiek_Bond,

      Kandidaat-deelnemers, die hun inschrijvingsgeld nog niet betaald hebben op vernoemde datum, zullen niet worden ingeschreven door de KBAB!

      http://www.val.be/?mnuid=2&nid=981&pmnuid=0,

      Er wordt beweerd (o.a. door Wilfried Meert, de grote baas van de KBAB) dat de Chinezen worden getraind door voormalige Oost-Duitse trainers, hetgeen in China steeds met klem wordt ontkend.

      http://user.online.be/~gi30218/chinrevl.htm

      Meteen rees de vraag of het wel zin heeft om vijf deelnemers naar het EK uit te sturen. "Voor de kampioenschappen op piste's zomers of indoor stellen we vrij strenge eisen. Dan vind ik het onverantwoord om meer dan twee atleten uit te sturen naar Alnwick," vond Wilfried Meert, sekretaris-generaal van de KBAB.

      De Standaard,

      Mohammed Mourhits dossier werd ingeleid op 10 september 1996 en de atleet heeft dus alle rechten om voor de KBAB Belgisch kampioen te worden. De organisatoren van de ASLK-CrossCup zien dan ook geen enkele reden om zich te verzetten tegen zijn leiderschap in hun organisatie. Tenslotte kan de betrokken atleet door zijn huwelijk met een Belgische en door een akkoord van de KBAB en de Marokkaanse Federatie voor België uitkomen op het Europees kampioenschap in Charleroi.

      De Standaard,

      Na de bekende afzeggingen (Rousseau, Van Dijck, Walem, Slegers, Renders) baseerde de KBAB zich in hoofdzaak op de tussenstanden van de Crosscup, met uitzondering van Anja Smolders, die niet aan de Crosscup deelneemt, maar wél haar interesse voor het EK had laten blijken.

      De Standaard,

      De Brusselse rechtbank besliste nu dat zowel de Belgische Atletiekbond (KBAB) als de Vlaamse Atletiekliga (VAL) de nationale rekordhoudster diskuswerpen moeten toelaten tot kompetities en trainingen.

      De Standaard,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen