KBZB


KBZB 1.0

(sport en recreatie; watersport; (vooral) in België)

Koninklijke Belgische Zwembond, overkoepelende Belgische zwembond, met een Nederlandstalige afdeling (de Vlaamse Zwemfederatie, afgekort VZF) en een Franstalige afdeling (de Fédération Francophone Belge de Natation, afgekort FFBN)

Semagram (extra betekenisinformatie)


De KBZB…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      Samenstelling federale commissies KBZB [...] sportcel zwemmen - sportcommissie zwemmen - sportcel waterpolo - sportcommissie waterpolo - tuchtcommissie waterpolo - centrale scheidsrechterscommissie - sportcel synchro - sportcommissie synchro - sportcel masters - sportcommissie masters - sportcel open water - sportcommissie open water - propagandacommissie.

      http://www.belswim.be/uploads/files/comsamnl.doc,

      Ten gevolge van de uitgevaardigde decreten in 1977 is de KBZB opgesplitst in twee liga's: 1. Vlaamse Zwemliga vzw (www.vzl.be) 2. Ligue Francophone Belge de Natation asbl (www.lfbn.be). Deze twee instanties houden zich hoofdzakelijk bezig met de zwemverenigingen van hun regio en met de voorbereiding van hun atleten in samenwerking met de Gemeenschappen (BLOSO en ADEPS). Als koepelfederatie is de KBZB verantwoordelijk voor de organisatie en het beheer van de Belgische Kampioenschappen in alle zwemsportdisciplines [...]. Daarnaast staat de KBZB uiteraard ook in voor de internationale vertegenwoordiging. Aangaande de promotie van de zwemsport staat de KBZB ook in voor de verdeling van de officiële zwembrevetten naar scholen, clubs en gemeentelijke sportcentra.

      http://www.sport.be/gobelgium/nl/zwemmen/algemeen/

      De Koninklijke Belgische Zwembond (KBZB) wacht nog even om zijn selectie voor het WK van deze zomer in Rome (van 26 juli tot 2 augustus) te officialiseren. De Internationale Zwemfederatie (FINA) keurde dinsdag 10 zwempakken af omdat ze de zwemmers te veel ondersteunen bij het drijven. De Belgische bond wil de lijst nu eerst bestuderen.

      De Standaard,

      De KBZB wijst er op dat de FINA de enige instantie is die oordeelt over het al dan niet goedkeuren van zwemmaterialen. De KBZB zal niettemin alles in het werk stellen om alle zwemmers, coaches en officials zo goed mogelijk te informeren over alle nieuwe ontwikkelingen en informaties aangaande deze materie.

      http://www.debete.be/nieuws.php,

      In principe moet het zwempak of de broek ook op de lijst met de door de FINA gehomologeerde pakken voorkomen (helaas nog niet beschikbaar). Hierop maakt de KBZB een uitzondering, en worden FS Pro en Aquablade ook toegestaan op de Belgische zwemcompetities, maar een gezwommen BR met deze pakken zal niet gehomologeerd worden! Selectietijden worden wel erkend in deze pakken.

      http://www.mozka.com/joomla/index.php/component/content/article/6-berichten/89-regelgeving-zwempakken

      De KBZB is lid van de Fédération Internationale de Natation (FINA) die op wereldvlak de zwemsport controleert.

      http://www.sport.be/gobelgium/nl/zwemmen/algemeen/

      Vanaf de oprichting in 1902 heeft de KBZB de vier olympische zwemsportdisciplines onder haar bevoegdheid gehad, namelijk: waterpolo, schoonspringen, kunstzwemmen en uiteraard zwemmen.

      http://www.sport.be/gobelgium/nl/zwemmen/algemeen/

      Onze club is aangesloten bij de K.B.Z.B. (Koninklijke Belgische Zwem Bond) met aansluitingsnummmer 354 en werd opgericht op 1 augustus 1986 als feitelijke vereniging.

      http://www.debete.be/

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen