KLPD


KLPD 1.0

afbeelding

Bron: Brwddw
( CC BY-SA 3.0 )

(recht en misdaad; (vooral) in Nederland)

Korps Landelijke Politiediensten, landelijk politiekorps dat zelfstandig onder andere zware criminaliteit, grof geweld en terrorisme bestrijdt en een ondersteunende en coöridinerende taak heeft ten opzichte van de regionale politiekorpsen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Het KLPD…

is een politiekorps

      Algemene voorbeelden


      Aanpakken van de zware, georganiseerde criminaliteit. Verlenen van luchtsteun. Bestrijden van grof geweld en terrorisme. Toezicht houden op de Nederlandse hoofdtransportassen, informatie analyseren, bewerken en als intelligence weer beschikbaar stellen. Trainen van politiepaarden en africhten van speurhonden. Beveiligen van leden van het Koninklijk Huis. Het KLPD is partner in veiligheid, voor burgers en politie, nationaal en internationaal.

      http://www.politie.nl/KLPD/

      Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) wil criminelen in 2011 minimaal 32 miljoen euro ontnemen. Het breidt het team dat zich richt op het ontnemen van crimineel vermogen met twintig man uit tot zeventig.

      Leidsch Dagblad,

      Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vormt samen met vijfentwintig regionale politiekorpsen de Nederlandse politie. Samen werken ze aan de veiligheid en leefbaarheid van Nederland. Het KLPD is een landelijk werkend korps en verricht zelfstandige, ondersteunende en coördinerende taken. Het KLPD heeft twaalf uitvoerende diensten, zoals de Dienst Verkeerspolitie en de Dienst Levende Have Politie. Voor de taken op het gebied van de (interne) bedrijfsvoering heeft het korps vier concerndiensten. Bij het KLPD werken ruim 3500 mensen.

      http://www.klpd.nl/

      Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) stelt een onderzoek in naar een eventueel internationaal netwerk achter Robert M., hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak.

      NRC,

      De computersystemen van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en van Rijkswaterstaat worden in 2011 aangepast om te kunnen werken met het alarmeringssysteem eCall.

      http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/mobility/3674237/1277034/klpd-en-rijkswaterstaat-wijzigen-ict-voor-ecall.html,

      Het KLPD houdt zich op twee manieren bezig met criminaliteit. In de eerste plaats doet het KLPD zelfstandig recherche-onderzoeken. Daarnaast biedt het KLPD ondersteuning aan de regiopolitie en andere opsporingsdiensten.

      http://www.klpd.nl/

      Drie politiekorpsen gaan volgend jaar op internet op zoek naar gestolen goederen. De aanleiding is een onderzoek van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) waaruit blijkt dat via het web flink wordt geheeld.

      Algemeen Dagblad,

      Met name de laatste jaren is onderzoek naar milieuvervuiling geprofessionaliseerd. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) stelt de helikopters beschikbaar.

      De Limburger,

      Tussen Utrecht en de Duitse grens werd destijds iedere op- en afrit hermetisch afgegrendeld. Drankrijders vielen onherroepelijk door de mand. De resultaten waren zo succesvol dat het KLPD heeft besloten vaker grote snelwegen van begin- tot eindpunt af te sluiten voor alcoholcontroles.

      De Telegraaf,

      De KLPD surveilleert momenteel met 32 mensen in elf auto's op de Nederlandse wegen. Op afzienbare termijn zal de groep Video Registratie Onopvallende Surveillance worden uitgebreid naar veertig man in veertien auto's.

      Trouw,

      Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zet een nieuw wapen in tegen verkeersovertreders. Vanuit een VW-bus boordevol elektronica kan de politie vanaf viaducten het langsrijdende verkeer controleren op snelheid, bumperkleven en agressief weggedrag.

      Haagsche Courant,

      De algemene videosurveillance op het hoofdwegennet door het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) resulteerde vorig jaar in het invorderen van 250 rijbewijzen en in veertien artikel-130-procedures.

      ANP,

      Het KNMI verspreidt het Weeralarm verder naar persbureaus, media, particuliere weerbedrijven en weervoorlichters [...], het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), het Traffic Information Center (TIC) en de ANWB.

      http://www.knmi.nl/weeralarm.cgi

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen