KNAU


KNAU 1.0

(sport en recreatie; (vooral) in Nederland)

Koninklijke Nederlandse Atletiekunie
Roepnaam: de Atletiekunie.

Semagram (extra betekenisinformatie)


De KNAU…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      Sinds 1951 bestaat de vereniging Vrienden van de KNAU. De vereniging bestaat onder andere uit deelnemers aan de Olympische Spelen, aan WK en EK, oud-internationals, ex-nationaal kampioenen en ex-bestuurders. Doel is het onderhouden van contacten tussen de leden en het bevorderen van de onderlinge vriendschap, d.m.v. het organiseren van jaarlijkse bijeenkomsten.

      http://www.atletiek.nl/index.php?page=321

      De KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie) is het overkoepelend orgaan van alle atletiekverenigingen in Nederland [...]. De KNAU is ook aangesloten bij verschillende nationale en internationale sportbonden en atletiekbonden. De atletiekunie is opgericht in 1901 en telt ruim 72.000 leden. Een aantal activiteiten: verzorgen van opleidingen, adviseren en informeren van verenigingen, organisatie Nederlandse Kampioenschappen, opstellen van wedstrijdkalender en trimloopkalender, enzovoorts.

      http://www.veenlopers.nl/index.php?id=vereniging.htm

      De KNAU presenteerde gisteren Henk Kort als de nieuwe technisch directeur.

      De Telegraaf,

      Rens Blom ging met de polsstok superieur over de kwalificatie-eis van 5,65 meter. Ook achter het tijdstip van de finale van de 3000 meter, zondag, had de KNAU al de naam van een Nederlandse atleet geplaatst. Net als bij Blom, Okken en Som bleek dit een juiste prognose: Gert-Jan Liefers draaide zijn rondjes in de series met groot zelfvertrouwen.

      de Volkskrant,

      De Bruin, die in 1991 met de discus zilver won bij de wereldkampioenschappen in Tokio, werd wegens zijn dopinggebruik vlak voor het WK van 1993 door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie van de deelnemerslijst geschrapt. Later dat jaar sprak de tuchtcommissie van de KNAU de atleet wegens gebrek aan 'wettig en overtuigend bewijs' weer vrij.

      NRC,

      Kollen benadrukte dat de atletiekunie inzake de ordemaatregel om Erik de Bruin in Stuttgart niet te laten deelnemen en nadien ook niet aan andere wedstrijden op weloverwogen en zorgvuldige wijze heeft gehandeld. De KNAU heeft daarbij in drie stadia verkeerd: 1. als belangenbehartiger van De Bruin, 2. zelf als partij en 3. als tegenpartij.

      Meppeler Courant,

      De Nederlandse Triathlon Bond, of kortweg NTB, is het landelijk overkoepelend orgaan voor de behartiging van de belangen van de triathlon- en duathlonsport. Wat dat betreft is de NTB volledig vergelijkbaar met andere sportbonden zoals de KNVB (voetbal), KNZB (zwemmen), KNWU (wielrennen) of de KNAU (atletiek).

      http://www.triathlonweb.nl/triweb/index.php

      De Bruin werd 1 augustus op naam, samen met de Amerikaan Washington, gecontroleerd na de Grand Prix wedstrijd in Keulen. Zou de IAAF Nederland hebben aangepakt, omdat de KNAU nauwelijks controles buiten wedstrijden uitvoert?

      Meppeler Courant,

      Mirjam Müskens juicht initiatieven toe zoals van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) om wedstrijden voor sporters met en zonder beperking op dezelfde dag en op dezelfde locatie te organiseren.

      http://www.sport.nl/boek.php3?artid=1862

      Honoré Hoedt is gepolst voor de functie van baancoach bij de atletiekunie KNAU.

      News.nl,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen