KNWU


KNWU 1.0

(sport en recreatie; fietssport; (vooral) in Nederland)

Koninklijke Nederlandsche Wielrenunie
Vaak verklaard als een afkorting van Koninklijke Nederlandse Wielrenunie in plaats van Koninklijke Nederlandsche Wielrenunie.

Semagram (extra betekenisinformatie)


De KNWU…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      Onder de verantwoordelijkheid van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie vallen 7 wielerdisciplines. De bekendste zijn de Olympische disciplines wegwielrennen, baanwielrennen, fietscross en mountainbike. Daarnaast is de KNWU ook verantwoordelijk voor aangepast wielrennen, veldrijden en kunstwielrijden.

      http://www.knwu.nl/disciplines/algemeen.html

      De KNWU zal tussen de Nederlandse ploegen en renners gaan bemiddelen om de wieler-cao ondertekend te krijgen. Na ruim een jaar van onderhandelen is er nog steeds geen akkoord. Waar de ploegen van de flexwet af willen, vinden de renners dat in het tegenvoorstel te weinig geboden wordt.

      De Telegraaf,

      De KNWU, opgericht in 1928, is een zeer brede organisatie waarin alle diversiteiten op het gebied van fietssporten verenigd zijn. In 2003 gaf de KNWU 10.000 licenties uit en telde 192 aangesloten verenigingen. Ten opzichte van de totale organisatie is fietscross (bmx) hier een relatief klein, hoewel prestatietechnisch hoogstaand onderdeel (41 verenigingen).

      http://www.flyingbirds.nl/organisatie/structuur/structuur.htm

      De KNWU stelt per 1 februari Aart Vierhouten (39) en Frank Pennings (41) aan als de begeleiding voor de junioren en beloften mannen. "Er is met deze aanstellingen gekozen voor een verbreding van de talentontwikkeling op de weg", aldus Thorwald Veneberg, technisch directeur van de bond.

      http://www.wielerrevue.nl/nieuws/het-laatste-nieuws/pagina/19/artikel/knwu-haalt-vierhouten-en-pennings-voor-talenten/?tx_ttnews%5BbackPid%5D=55&cHash=069af58d73,

      De Konininklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) heeft de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden voor elite-mannen en -vrouwen voor 2010 toegekend aan het Brabantse Oudenbosch. Dat evenement vindt niet langer in augustus plaats, maar op de door de UCI vastgestelde datum van woensdag 23 juni 2010.

      http://nl.newspeg.com/KNWU-kiest-locaties-Nederlands-kampioenschap-tijdrijden-54154169.html,

      De Tour de Junior is een internationaal jeugdwielerfestijn welke dit jaar al weer voor de 46e keer wordt georganiseerd. In 6 dagen en 9 etappes, Criteriums, Omlopen, een Klassieker, 2 tijdritten bergop en 1 vlakke tijdrit, wordt gestreden om ereprijzen. De vereniging die in 1958 is opgericht is in 1989 een Stichting geworden, die is aangesloten bij de KNWU.

      http://www.tourdejunior.nl/geschiedenis.htm,

      Tegeltoko-ploegleider Han Vaanhold heeft nu bij de KNWU het voorstel ingediend om samen met Rabobank-ploegleider Nico Verhoeven bondscoach te worden van de Nederlandse neo-amateurs. "Meestal komen de renners vooral uit onze ploegen, dus waarom ons niet verantwoordelijk maken voor het EK en het WK?"

      De Telegraaf,

      Raas trekt het zich aan dat de nationale wielerjeugd nauwelijks meer talenten voortbrengt. Hij acht de KNWU verantwoordelijk voor een betere begeleiding.

      NRC,

      Artsen stelden in januari tijdens een routine-onderzoek in Veldhoven bij de 23-jarige Limburgse wielrenner een onregelmatigheid in zijn hart-ritme vast. Onmiddellijk trok de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie) zijn licentie in.

      Meppeler Courant,

      De opleiding en begeleiding van de jeugd van CC'75 heeft model gestaan voor een opleidingsprogramma voor de jeugd bij de KNWU.

      http://www.cc75.nl/renafdeling.html

      In deze krant stond hoe Jan Legrand, de meester-framebouwer, louter uit liefde en uit eigen zak, een revolutionaire tandem had gebouwd die onder andere zes centimeter korter was dan enige tandem uit het verleden, en die zo duur was dat KNWU noch gebruikers er ook maar de huur voor konden betalen.

      43 Wielerverhalen, Tim Krabbé,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen