NAVO-secretaris-generaal


NAVO-secretaris-generaal 1.0

secretaris-generaal van de NAVO

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een NAVO-secretaris-generaal…

is een secretaris-generaal; is een persoon

  • [Organisatie of instelling] is in dienst van de NAVO

    Algemene voorbeelden


    Landen als Frankrijk en Spanje wensen zich niet op deze manier met de NAVO-secretaris-generaal te identificeren, trouwens hetzelfde geldt voor Buitenlandse Zaken in Den Haag.

    NRC,

    Na zijn ontslag als Navo-secretaris-generaal in november 1995 trad Claes weer op de voorgrond begin dit jaar; hij gaf enkele lezingen over de internationale politiek en woont sinds januari-februari opnieuw de bijeenkomsten van het SP-partijbureau bij.

    De Standaard,

    Claes, die in oktober 1995 zijn ambt van Navo-secretaris-generaal moest neerleggen na verdachtmakingen in de Agusta-affaire, heeft altijd ontkent iets te maken te hebben gehad met commissielonen of smeergeld.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • gewezen NAVO-secretaris-generaal
    • voormalig NAVO-secretaris-generaal
    • de nieuwe NAVO-secretaris-generaal
    • de toenmalige NAVO-secretaris-generaal
    • de voormalige NAVO-secretaris-generaal

    De nieuwe NAVO-secretaris-generaal Willy Claes doet van zich spreken.

    NRC,

    De agenda van Willy Claes, de voormalige Navo-secretaris-generaal, geraakt stilaan weer gevuld.

    De Standaard,

    De toenmalige Navo-secretaris-generaal, Willy Claes, werd net als Coëme door het Hof van Cassatie verdacht van betrokkenheid bij de smeergeldoperaties, zowel in het Agusta- als het Dassault-dossier.

    De Standaard,

    Voormalig Navo-secretaris-generaal Claes kwam eind november weer in opspraak toen een videoband opdook waarin Claes tijdens een toespraak in Lummen, in 1989, verwees naar een onderhoud met de Agusta-top.

    De Standaard,

    Ook Teti ontkende dat hij ooit een privé-gesprek had met de gewezen Navo-secretaris-generaal.

    De Standaard,

    met substantief ervoor


    • kandidaat NAVO-secretaris-generaal

    Prof. drs. R. Lubbers, kandidaat NAVO-secretaris-generaal, speelde met verve zijn rol van voorzitter van een bijeenkomst over Nederland en Europa, georganiseerd door het Instituut Clingendael en het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering.

    Meppeler Courant,

    met eigennaam


    Eenmaal, in 1983, heb ik m'n uniform nog eens aangetrokken om in een eenmansactie te protesteren tegen de raketten, bij een bezoek van NAVO-secretaris-generaal Luns aan Gent.

    De Standaard,

    Reeds in januari van dit jaar zei NAVO-secretaris-generaal Robertson na een vergadering met Donald Rumsfeld, dat het er nu niet meer om ging of het rakettenschild al dan niet zou worden geïnstalleerd, maar alleen nog over het hoe en het wanneer.

    http://www.vrede.be/nl/index.html,

    Navo-secretaris-generaal Solana ontvangt vandaag en morgen Russische veiligheidschef Lebed. Ruim een half jaar staat hij nu al aan het hoofd van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (Navo), het westerse bondgenootschap.

    De Standaard,

    Minister Voorhoeve (defensie) steunt NAVO-secretaris-generaal W. Claes.

    NRC,

    NAVO-secretaris-generaal Willy Claes, bevestigde begin deze week schriftelijk dat de NAVO-opperbevelhebber (SACEUR) op 30 november aan het ministerie van defensie in Bonn "geen officieel of formeel" verzoek had ingediend maar slechts een "vooraanvraag" had gedaan over de beschikbaarheid van zes tot acht Tornado's.

    NRC,

    NAVO-secretaris-generaal Claes heeft vorige maand gezegd niet meer zo'n dubbele bevelvoering te willen.

    NRC,

    NAVO-secretaris-generaal George Robertson kondigde aan meer troepen in Kosovo naar de grens te dirigeren om verdere infiltraties van opstandelingen in Macedonië te verhinderen en de aanvoerlijnen van wapens af te snijden.

    De Telegraaf,

    Oekraïne krijgt plots een stroom hoge bezoekers te verwerken, van de Amerikaanse president, Bill Clinton, tot Navo-secretaris-generaal Javier Solana.

    De Standaard,