NAVO-woordvoerder


NAVO-woordvoerder 1.0

woordvoerder van de NAVO

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een NAVO-woordvoerder…

is een woordvoerder; is een persoon

  • [Organisatie of instelling] is in dienst van de NAVO

    Algemene voorbeelden


    "Luchtoperaties, bedoeld om een bestand af te dwingen of af te rekenen met zware wapens kunnen alleen zin hebben als het aantal grondtroepen wordt uitgebreid", aldus een NAVO-woordvoerder.

    NRC,

    Volgens een NAVO-woordvoerder in Brussel schonden in totaal zes militaire vliegtuigen het Bosnische luchtruim.

    Meppeler Courant,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • aangeven
    • bekendmaken
    • benadrukken
    • meedelen
    • melden
    • uitdrukken
    • vertellen
    • zeggen

    Eenheden van Bosnische Serviërs in het door Amerikanen gekontroleerde deel van noordoost-Bosnië lieten zaterdag weten dat ze niet zullen opdagen op de komende ontmoetingen van militaire kommissies, zo maakte Navo-woordvoerder Mark van Dyke bekend.

    De Standaard,

    NAVO-woordvoerder Mark Laity benadrukte overigens dat het bondgenootschap nooit heeft gezegd dat er geen enkel gevaar rond het gebruik van verarmd uranium bestaat, "maar dat dit volstrekt beperkt is tot gevallen met een zeer laag risico onder zeer bijzondere omstandigheden".

    De Telegraaf,

    Later in de ochtend meldde de NAVO ook luchtaanvallen op Servische posities bij de moslim-enclaves Tuzla en Gorazde. Een NAVO-woordvoerder gaf aan dat deze aanval viel in het kader van het uitschakelen van de luchtverdediging en communicatiesysteemen van de Serviërs in geheel Bosnië.

    Meppeler Courant,

    De Navo toonde zich eerder ongelukkig met de ontmoeting die de Russische generaal Nikolai Staskov had met Mladic. Een Navo-woordvoerder zei dat de Navo daar niet van op de hoogte was en dat het om een Russisch-Servische aangelegenheid ging omdat de precieze relaties tusen de Navo en de Russische troepen in Bosnië nog niet zijn vastgelegd.

    De Standaard,

    Een NAVO-woordvoerder meldde gisteren dat de NAVO het aantal oefenvluchten boven Sarajevo heeft opgevoerd, maar hij ontkende enig verband met mogelijke luchtacties.

    NRC,

    Een Oekraïense soldaat van Ifor, de door de Navo geleide vredesmacht in Bosnië, is zondagochtend door een onbekende doodgeschoten. Dat heeft een Navo-woordvoerder meegedeeld.

    De Standaard,

    Op het moment dat de tien soldaten de voertuigen en de wapens in beslag wilden nemen, werden ze omsingeld door 200 Serviërs, vertelt een Navo-woordvoerder.

    De Standaard,

    met adjectief ervoor


    • de Amerikaanse NAVO-woordvoerder

    De kans dat Navo-soldaten de van oorlogsmisdaden verdachte Bosnisch-Servische leiders Radovan Karadzic en generaal Ratko Mladic oppakken is klein. Dat blijkt uit verklaringen donderdag van de Amerikaanse Navo-woordvoerder kapitein Mark van Dyke.

    De Standaard,

    • een glimlachende NAVO-woordvoerder
    • een verontruste NAVO-woordvoerder

    Mark Laity, de eeuwig glimlachende Navo-woordvoerder, verscheen onlangs op CNN om eens en voor altijd duidelijk te maken dat verarmd uranium geen gevaar oplevert voor de gezondheid van wie dan ook.

    De Groene Amsterdammer,

    Tegenover elke Pentagon- of NAVO-woordvoerder die roept dat Amerika's 'zilveren kogels' beslist geen gevaar vormen voor de gezondheid, zijn er talloze veteranen en wetenschappers die hun woorden in twijfel trekken. 'Wat we nu nodig hebben zijn de feiten, het wetenschappelijk bewijs en kalmte', aldus een verontruste NAVO-woordvoerder.

    de Volkskrant,

    met eigennaam


    Volgens Navo-woordvoerder Mark Rayner ging het klaarblijkelijk om zelfmoord.

    De Standaard,

    "Maar wij willen deze slachtoffers helemaal niet!" zegt NAVO-woordvoerder Shea nu zowat iedere dag.

    http://www.sp.nl/nieuws/tribune/9905/jan_m.stm

    "Er wordt flink wat gespeculeerd rond de verkiezingsdag", zei Navo-woordvoerder luitenant-kolonel Max Marriner.

    De Standaard,

    De Navo heeft alle militaire helikopters en vliegtuigen van de Bosnische regering in Sarajevo een voorlopig startverbod opgelegd, nadat een Portugese patrouille zondag aan boord van een regeringshelikopter wapens had aangetroffen. Dat deelde Navo-woordvoerder majoor Brett Boudreau maandag mee.

    De Standaard,

    "Het Bosnische leger houdt zich in grote lijnen aan de verplichtingen die uit de Dayton-overeenkomst voortvloeien met betrekking tot de terugtrekking uit Sarajevo", aldus Navo-woordvoerder majoor Simon Haselock.

    De Standaard,

    Navo-woordvoerder majoor Thomas Moyer zei dat over de identiteit van de daders niets bekend was en dat er geen aanwijzingen waren voor politieke motieven voor de aanslag.

    De Standaard,

    met ander, nevengeschikt substantief


    ( Meestal verkort Pentagon- of NAVO-woordvoerder.)
    • Pentagonwoordvoerder of NAVO-woordvoerder

    Tegenover elke Pentagon- of NAVO-woordvoerder die roept dat Amerika's 'zilveren kogels' beslist geen gevaar vormen voor de gezondheid, zijn er talloze veteranen en wetenschappers die hun woorden in twijfel trekken.

    de Volkskrant,