U-profiel


U-profiel 1.0

afbeelding

Bron: S.J. de Waard at nl.wikipedia
( CC licensed )

profiel waarvan de dwarsdoorsnede de vorm heeft van de hoofdletter U

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een U-profiel…

is een profiel

  • [Vorm] is een profiel met een dwarsdoorsnede in de vorm van de hoofdletter U

    Hoofdsemagram: profiel


    Algemene voorbeelden


    Met gasbetonblokken (ook wel cellenbeton- of gipsblokken genoemd) is het bouwen van een scheidingsmuur een betrekkelijk eenvoudig karwei [...]. Vlakke vloer: plaats het eerste blok in het U-profiel. Niet vlakke vloer: druk het blok in de specielaag (aankloppen met rubber hamer).

    http://www.gammabouwmarkt.nl/index.asp

    Fietskluizen. De voor- en achterwand bestaan uit segmenten van gelaste profielbuizen [...]. De deur heeft een gelast basisframe [...]. Het dak is van een door glasvezel versterkt polyester vervaardigd [...]. De tussenwanden zijn vervaardigd van geperforeerd staalplaat. De wielgoten zijn van U-profiel en ook geschikt voor mountain bike banddikten.

    http://www.koppen.be/fietsenrekken/fietskluizen.html

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een kunststof U-profiel
    • een messing U-profiel

    Ondanks dat de ramen bij de bouw van buitenaf zijn afgevoegd, zijn de 41 panelen van binnenuit gedemonteerd en afgevoerd naar het atelier waar alle panelen zijn verlood, opnieuw bewapend met messing bindroeden en gemonteerd in een messing U-profiel.

    http://www.glasatelier.nl/index2/in_ind2.htm

    Met gasbetonblokken (ook wel cellenbeton- of gipsblokken genoemd) is het bouwen van een scheidingsmuur een betrekkelijk eenvoudig karwei [...]. Als de ondergrond vlak is, dan valt de eerste laag blokken in een kunststof U-profiel dat u op de vloer spijkert. Een minder vlakke ondergrond moet u eerst egaliseren.

    http://www.gammabouwmarkt.nl/index.asp

    Bevestig ook tegen de muur een kunststof U-profiel.

    http://www.gammabouwmarkt.nl/index.asp

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • een gegalvaniseerd U-profiel

    Aansluitingen op betonnen opstanden worden bijvoorbeeld nog steeds met een klemprofiel uitgevoerd en zijn aansluitingen op metalen kolommen en op een randafwerking bestaande uit een gegalvaniseerd U-profiel moeilijk te realiseren.

    http://www.dakweb.nl/rh/99-4/99-4-16.htm,