VN-commissariaat


VN-commissariaat 1.0

commissariaat van de Verenigde Naties (VN)

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een VN-commissariaat…

is een commissariaat; is een instelling

  • [Organisatie of instelling] maakt deel uit van de Verenigde Naties (VN)

    Hoofdsemagram: commissariaat


    Algemene voorbeelden


    Vanuit Genève deed de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, de Japanse Sadako Ogata, een oproep tot de Rwandese vluchtelingen in Oost-Zaïre [...]. Volgens Ogata staat het de vluchtelingen vrij om "te kiezen waar ze gezond en veilig willen wonen: Zaïre of Rwanda". Maar tegelijk herinnerde ze eraan dat de kleine groep van tachtigduizend die onlangs terugkeerde, geen moeilijkheden ondervond. Ze moedigde de anderen aan dit voorbeeld te volgen. "Het VN-commissariaat en de hulporganisaties zijn bereid daarbij bij uw terugkeer te helpen."

    De Standaard,

    Vaste verbindingen


    VN-commissariaat voor de mensenrechten

    1. instelling van de VN die zich bezighoudt met de handhaving van de mensenrechten

      De VN hebben hun activiteiten in Noord-Rwanda opgeschort als gevolg van de aanranding van twee waarnemers van het VN-commissariaat voor de mensenrechten in het stadje Giciye in de provincie Gisenyi.

      De Standaard,

    VN-commissariaat voor de vluchtelingen

    1. instelling van de VN die zich bezighoudt met het lot van vluchtelingen

      Synoniem: HCR; UNHCR

      Gisteren liet het VN-commissariaat voor de Vluchtelingen (UNHCR) weten dat het elk spoor kwijt was van de 170.000 kampbewoners van Tingi Tingi, waar het drie dagen geleden nog verantwoordelijk voor was.

      De Standaard,

      Uit cijfers van het VN-commissariaat voor de vluchtelingen (UNHCR) en van de Ruandese regering besluit de Antwerpse hoogleraar en Afrika-kenner, Filip Reyntjens, dat bij de volkerenmoord in Ruanda 1.348.932 mensen het leven verloren.

      De Standaard,

      Zowel de EU als het VN-Commissariaat voor de Vluchtelingen (HCR) zijn het spoor bijster van een half miljoen mensen, op de dool voor geweld, terreur en afpersing.

      De Standaard,