VVJ


VVJ 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; business, economie en financiën; (vooral) in België)

Vlaamse Vereniging van Beroepsjournalisten, Vlaamse organisatie van Belgische beroepsjournalisten die, samen met de Waalse Association des Journalistes Professionels (AJP), een autonome tak vormt van de Algemene Vereniging van Beroepsjournalisten in België (AVBB)
Ook wel verklaard als: Vlaamse Vereniging van Journalisten. Niet te verwarren met de Vlaamse Journalistenvereniging (VJV).
Zie ook : AVBB

Semagram (extra betekenisinformatie)


De VVJ…

is een brancheorganisatie; is een werknemersorganisatie

      Algemene voorbeelden


      De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) neemt met verbazing kennis van de veroordeling van een (ex-)journalist, de (ex-)chef sport en de hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws tot een gezamenlijke schadevergoeding van 500.000 euro (plus intresten) voor hun berichtgeving over doping bij wielerploeg Quick Step.

      http://www.fondspascaldecroos.org/aggregator/sources/6,

      Van beroepsjournalist tot lid van de VVJ-AVBB. Wie erkend is als beroepsjournalist, kan lid worden van de Vlaamse Vereniging van Beroepsjournalisten (VVJ) of - wat de erkenden met een F-nummer aangaat - van de Association des Journalistes Professionnels (AJP). Dit lidmaatschap leidt automatisch tot lidmaatschap van de Algemene Vereniging van Beroepsjournalisten in België/Association Générale des Journalistes Professionnels de Belgique (AVBB/AGJPB).

      http://www.avbb.be/nl/index1_nl.htm

      VVJ, AVBB en IFJ vertegenwoordigen elk op hun niveau de beroepsjournalisten. Daarbij vervullen ze enkele wettelijke opdrachten, behartigen ze de journalistieke belangen zowel op individueel als op collectief vlak, en zorgen ze voor de zelfregulering binnen het beroep. Op die manier waken ze ook over de kwaliteit van de pers in het algemeen.

      http://www.fondspascaldecroos.com/organisaties/journalisten/

      Voor aankomende journalisten, die nog geen volle twee jaar professioneel actief zijn, creëerde de AVBB/VVJ zelf het statuut van 'stagiair'. Het zijn de Raden van Bestuur van respectievelijk de VVJ en de AJP die bepalen of iemand tot dit statuut toegelaten wordt.

      http://www.avbb.be/nl/index1_nl.htm

      De drie beroepsunies - AVBB, VVJ en AJP - zijn representatief: omzeggens vier beroepsjournalisten op vijf zijn lid.

      http://www.fondspascaldecroos.com/organisaties/journalisten/

      Het getuigt trouwens - met alle respect - van een beetje onwijsheid om als beroepsjournalist niét aan te sluiten bij de VVJ en langs die weg bij de AVBB.

      http://www.avbb.be/nl/index1_nl.htm

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      VVJ 2.0

      (gezondheid, geneeskunde en zorg; (vooral) in België)

      Vereniging voor Vlaamse Jeugddiensten en -consulenten, overkoepelend orgaan voor de jeugddiensten en ambtenaren jeugdzaken van Vlaamse gemeenten

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      De VVJ…

      is een organisatie; is een vereniging

          Algemene voorbeelden


          VVJ. De Vereniging voor Vlaamse Jeugddiensten en -consulenten vzw is nominatief gesubsidieerd als 'koepelorganisatie met een algemene opdracht' door de Afdeling Jeugd en Sport van de Vlaamse gemeenschap. VVJ is een ledenorganisatie waarbij 280 gemeentebesturen zijn aangesloten via hun jeugddienst of ambtenaar jeugdzaken. De VVJ levert een uitgebreid pakket diensten: infotheek, vorming, onderzoek, begeleiding, publicaties, ondersteuning voor gemeentelijke jeugdanimatieprogramma's.

          http://www.provant.be/jeugd/JWBPlan/jeugdwerkbeleidsplan_2002.htm,

          De VVJ heeft een provinciaal overleg van de aangesloten jeugddiensten per provincie. De dienst Jeugd en Vorming neemt deel aan deze provinciale VVJ- vergaderingen in functie van afstemming van beleidsinitiatieven.

          http://www.provant.be/jeugd/JWBPlan/jeugdwerkbeleidsplan_2002.htm,

          Woordfamilie


          Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


          VVJ 3.0

          (business, economie en financiën; recht en misdaad; (vooral) in Nederland)

          Vereniging Vastgoedjuristen

          Semagram (extra betekenisinformatie)


          De VVJ…

          is een brancheorganisatie; is een vereniging

              Algemene voorbeelden


              De Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ) is eind 1996 opgericht en stelt zich tot doel het bevorderen van de deskundige beroepsuitoefening van vastgoedjuristen door het organiseren van studiebijeenkomsten. De VVJ richt zich op juristen, zoals advocaten, notarissen en bedrijfjuristen die zich hoofdzakelijk bezighouden met het vastgoedrecht.

              http://www.vvj.nl/vvj.aspx

              De oprichters van de VVJ hebben geen "specialisatievereniging" in het leven willen roepen, zoals de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten of de Vereniging van Huurrecht-Advocaten. Anders dan die verenigingen heeft de VVJ dan ook een wat lager "hooglerarengehalte", wat overigens niet wil zeggen dat de inleidingen die voor de VVJ-studiebijeenkomsten worden verzorgd niet van een hoog kwalitatief niveau zouden zijn.

              http://www.vvj.nl/vvj.aspx

              Op donderdag 17 april 2008 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de VVJ plaats in Grand Hotel Karel V te Utrecht. De ledenvergadering begint om 14.30 uur.

              http://www.vvj.nl/archief/bijeenkomsten.aspx,

              Woordfamilie


              Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen