WBV/wbv


WBV 1.0

(sport en recreatie; fietssport; (vooral) in België)

Wielerbond Vlaanderen
De WBV werkt, net als de Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles (FCWB), nauw samen met de koepelorganisatie KNWB (Koninklijke Belgische Wielrijdersbond). Ook wel gespeld als W.B.V.

Semagram (extra betekenisinformatie)


De WBV…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      Sinds 1 december 2001 wordt het beheer van de Belgische wielersport verzekerd door enerzijds de 2 vleugels - de vzw Wielerbond Vlaanderen (WBV) en de vzw Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles (FCWB) - en anderzijds de vzw Koninklijke Belgische Wielrijdersbond, die als nationale koepel fungeert.

      http://www.sport.be/gobelgium/nl/wielrennen/algemeen/

      Ondanks de waanzinnige populariteit van de sport, ontvangt het veldrijden via de subsidiekanalen van Bloso sinds 2009 welgeteld NUL euro. "Dat komt onder meer omdat de voormalige minister van Sport het veldrijden eind 2008 schrapte van de zogenaamde 'topsporttakkenlijst'. Daar prijken enkel nog Olympische sporten op", stelt Dirk Van Mechelen. "Maar blijkbaar is het veldrijden ook geen prioriteit voor de Wielerbond Vlaanderen vzw (WBV) die via het Bloso wel subsidies aanvroeg voor de organisatie van drie wereldbekerwedstrijden, maar zelf naliet een vraag tot erkenning in te dienen voor het veldrijden in haar actieplan topsport 2010."

      http://www.dirkvanmechelen.com/dirkblogt/2010/02/,

      Wielerbond Vlaanderen neemt heel wat taken van de KBWB over. Zo ontfermt de WBV zich over het jeugdwielrennen, het niet-professionele wielrennen, de recreatieve sportbeoefening, de organisatie van wedstrijden, de opleiding en begeleiding van wielerclubs in het algemeen en renners in het bijzonder en de promotie van de wielersport in Vlaanderen.

      http://www.wielerbondvlaanderen.be/

      Jean Brebels, de voorzitter van de Wielerbond Vlaanderen wil zich samen met zijn team 100% inzetten om de mooie woorden uit het beleidsplan in daden om te zetten. Een eerste concreet resultaat werd al op 1 december, de geboortedag van de WBV, geboekt. Er werd een overeenkomst bereikt met de Vlaamse Wielerbond (VWB) om vanaf het seizoen 2002 samen te werken in de categorie van de cyclosportieven en masters.

      http://www.wielerbondvlaanderen.be/overons/meer.html,

      De Vlaamse overheid wil investeren in sport en de minister van Sport Bert Anciaux is dan ook zeer opgetogen met de nieuwe telg binnen de Belgische wielersport. Via de WBV kan de Vlaamse overheid immers een doelgericht sportbeleid voeren voor de Vlaamse wielerliefhebbers. Ze heeft hiervoor 719.000 Euro of 29 miljoen Frank veil. Door het nieuwe decreet op de sportfederaties, dat op 1 januari 2002 ingaat, zal de Wielerbond Vlaanderen geen jaar meer moeten wachten op de erkenning en de bijhorende subsidie. Uiteraard moet de WBV aan een aantal voorwaarden voldoen om aanspraak te maken op deze aanzienlijke som geld.

      http://www.wielerbondvlaanderen.be/overons/meer.html,

      De Wielerbond Vlaanderen wil in eerste instantie de jongeren warm maken voor de wielersport en hen een degelijke opleiding en begeleiding verzekeren. De WBV werkt hiervoor samen met de Vlaamse Wielerschool en de Vlaamse Trainersschool. Verder denkt de WBV aan de oprichting van een topsportschool voor baanwielrenners.

      http://www.wielerbondvlaanderen.be/overons/meer.html,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      wbv 2.0

      (bouw, gebouwen en huisvesting; (vooral) in Nederland)

      woningbouwvereniging
      Ook wel gespeld als Wbv of WBV.

      Algemene voorbeelden


      Oorspronkelijk wilde de gemeente de Bijlmer aan een eigen wbv of een cluster van enkele grote wbv's geven. Onder leiding van Rochdale kwamen de kleintjes daartegen in verzet. Ze wilden allemaal groeien, meer woningen, meer geld en dus meer personeel en beter betaalde banen voor de top. En omdat binnen de Federatie der WBV's iedere club een stem had, konden zij hun idee er doordrukken.

      http://www.bijlmermuseum.nl/index.php/bijlmer-geschiedenis-/wbvs

      In 1986 zijn in opdracht van wbv 's-Gravenhage op tien kleine stadvernieuwingslocaties in het Zeeheldenkwartier en de Schilderswijk in Den Haag 71 woningen en twee bedrijfsruimten in 3 tot 5 lagen HSB opgeleverd.

      http://www.bouw.tno.nl/nld/wie_we_zijn/organisatie/bt/ht/publicaties/

      WBV's terug naar de core business? Volgens mij weten ze al niet meer wat dat is, die bij mij in de buurt bouwt vooral luxe villa's voor 2-3x modaal; met geld van de huurders.

      http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/02-04-2009/corporatie-moet-geen-projecten-overnemen/,

      Op 4 maart verhuurt Wbv Brederode de eerste appartementen in de Dr. Franckschool.

      http://www.wbvbrederode.nl/default.aspx

      Onder de bij het abonnement in te dekken werkzaamheden, noemt de WBV ontstopping van riolering, het schoonmaken van goten en afvoeren, onderhoud aan hang- en sluitwerk, electra en kranen en diverse andere kleine reparaties.

      Meppeler Courant,

      De WBV Steenwijk legt de leden op maandag 3 april in Hiddingerberg de begroting '95 voor.

      Meppeler Courant,

      'We hebben ons gerealiseerd, dat veel leidingen zijn verouderd', zo verwoordt Karel Wolter van de Woningbouwvereniging Steenwijk. Hij stelt nadrukkelijk, dat het bij woningcorporaties niet gebruikelijk is dat gasleidingen onder de huizen worden gecontroleerd. In Oostermeenthe kwam de WBV tot dit besluit omdat een aantal huurwoningen in de verkoop kwamen.

      Meppeler Courant,