WW-toerisme


WW-toerisme 1.0

(neologisme)

het reizen naar een specifiek land om daar, na een poosje gewerkt te hebben, een WW-uitkering aan te vragen; uitkeringstoerisme

Semagram (extra betekenisinformatie)


WW-toerisme…

is toerisme

      Algemene voorbeelden


      Malefide tussenpersonen, nepsollicitaties, adresfraude, 61 inschrijvingen op één adres, valse handtekeningen.. én van onze centen in Polen vakantie vieren of bijklussen. Dit WW-toerisme is echt van de zotte, schaamteloos en móét stoppen.

      https://twitter.com/cnijkerken,

      Het BBA dient tegenwoordig als toekomende vorm van bescherming voor werknemers tegen ongerechtvaardigd ontslag. Het gerechtshof Amsterdam heeft in de zaak O. de feiten en omstandigheden nauwkeurig afgewogen; de kantonrechter Eindhoven heeft dit in de zaak Regner echter niet gedaan. Haar uitspraak kan verstrekkende gevolgen hebben, zoals oneerlijke concurrentie op de Nederlandse arbeidsmarkt, vooringenomenheid van de Nederlandse rechters, rechtsongelijkheid onder werknemers en WW-toerisme.

      catalogus.jhs.nl/files/Melsen,_Nicole,_2014152.pdf,

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • WW-toerisme voorkomen

      De VVD wil dat de Europese regels worden aangepast om 'WW-toerisme' te voorkomen. Sinds de grenzen 1 mei zijn opengegaan voor werknemers uit Oost-Europese EU-landen, kunnen deze werknemers na hier een tijd te hebben gewerkt, een uitkering aanvragen als zij werkloos worden.

      ANP,

      • WW-toerisme vrezen

      De VVD vreest 'WW-toerisme' en wil een aanpassing van de regels. De PvdA voorziet geen problemen. "De regels voor WW zijn streng. Polen komen hier om te werken en er zal snel weer werk zijn gevonden voor een werkloze Pool. Juist voor deze groep is er veel passende arbeid", aldus PvdA-Kamerlid Heerts.

      https://logicfreezone.wordpress.com/2011/12/22/polen-komen-voor-de-uitkerinkjes/,

      Woordfamilie


      Overige woordfamilieleden


      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2007