Wereldvoetbalbond


Wereldvoetbalbond 1.0

(voetbal [balsport], sport koepelorganisaties [instellingen en organisaties])

internationale voetbalbond, te weten de FIFA (Fédération Internationale de Football Association); Wereldvoetbalfederatie

Semagram


De Wereldvoetbalbond…

is een sportbond; is een organisatie

   Hoofdsemagram: FIFA


   Algemene voorbeelden


   De FIFA heeft vier officials van de Caribische voetbalunie (CFU) geschorst. Dat deelde de Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond vrijdag mee. In aanloop naar de voorzittersverkiezingen van de FIFA zouden de vier op een bijeenkomst van de CFU, op 10 en 11 mei in Trinidad en Tobago, in ruil voor geld hun stem beloofd hebben aan de Qatarees Mohamed Bin Hammam. Die werd eerder al levenslang geschorst.

   http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cnt/DMF20111014_184,

   De Wereldvoetbalbond (Fifa) wil het terugspelen op de doelman geheel verbieden. De scheidsrechterscommissie zal bij de jaarvergadering in maart 1997 een voorstel tot regelmentswijziging indienen.

   De Standaard,

   De carrière van de 33-jarige Maradona loopt bergafwaarts sinds de wereldkampioenschappen van 1990, waar Argeninië de finale verloor van Duitsland. In maart 1991 bleek bij een test dat hij cocaïne had gebruikt, waarna hij door de wereldvoetbalbond voor vijftien maanden werd geschorst.

   NRC,

   De KNVB-woordvoerder: "Als hij een signaal wil afgeven, dan moet Van den Herik weten dat de KNVB in Europa het voortouw heeft genomen om de arbitrage hulpmiddelen te geven. Maar de FIFA (de wereldvoetbalbond, red.) heeft gezegd daar niets voor te voelen. De bond wil slechts nadenken over apparatuur die precies kan aangeven of de bal over de doellijn is of niet."

   Algemeen Dagblad,

   "Ik begrijp niet waarom de Franse voetbalbond, de Uefa of de Fifa bezwaar kunnen hebben tegen zo'n benefietwedstrijd", aldus Bosman, die er zich wel bewust van is dat hij niet meteen de meest populaire man in het voetbalbestel is. "Ik dacht dat zowel de Europese als de Wereldvoetbalbond er alle belang bij hebben niet emotioneel te reageren."

   De Standaard,

   De wereldvoetbalbond denkt er ernstig over na de doelen te vergroten. Op deze manier wil de Fifa het voetbal nog aantrekkelijker maken. Secretaris Sepp Blatter van de Fifa meldde dit voornemen in een interview met het Duitse blad Stern.

   De Standaard,

   De wereldvoetbalbond beslist vrijdag of het WK voor junioren alsnog in Nigeria kan worden gespeeld.

   NRC,

   De Fifa, de wereldvoetbalbond, maakt zich zorgen over het gebrek aan samenwerking tussen de co-organisatoren Japan en Zuid-Korea voor het WK van 2002.

   De Standaard,

   Combinatiemogelijkheden


   met eigennaam


   (Zeer frequent aangetroffen.)
   • (de) Wereldvoetbalbond FIFA

   De Wereldvoetbalbond FIFA voert de doellijntechnologie in. De International Football Association Board (IFAB), die de regels in het voetbal bepaalt, zette daarvoor donderdag in Zürich het licht op groen.

   http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cnt/DMF20120705_188,

   De wereldvoetbalbond FIFA wil tijdens het WK streng optreden tegen de schwalbe.

   ANP,

   De wereldvoetbalbond FIFA en de Amerikaanse internetprovider Yahoo! hebben een contract getekend voor de wereldkampioenschappen voetbal in 2002 en 2006.

   NOS Nieuws,

   Wereldvoetbalbond FIFA ging voor het mouwloze shirt liggen, aangezien de reglementen voorschrijven dat op één van de mouwen het logo van het WK te zien moest zijn.

   De Telegraaf,

   Romario is door de wereldvoetbalbond FIFA genomineerd voor de titel van de beste voetballer van de wereld in 1995.

   NRC,

   De wereldvoetbalbond Fifa legde de Kroatische internationaal Goran Vlaovic en verdediger Alan Stubbs van Celtic Glasgow een boete van 50.000 Zwitserse frank (1,3 miljoen frank) op. Stubbs kreeg de boete omdat zijn manager Neil Rioch geen Fifa-licentie heeft.

   De Standaard,

   Het wereldkampioenschap voetbal is nog geen week oud of de wereldvoetbalbond Fifa weet al dat het een verpletterende cyberspace-overwinning op de Olympische Spelen gaat behalen.

   Provinciale Zeeuwse Courant,

   Het WK voetbal in 2002 wordt in Azië afgewerkt, nu Mexico zich gisteren als kandidaat heeft teruggetrokken. De wereldvoetbalbond FIFA, heeft de keuze uit Japan en Zuid-Korea.

   NRC,

   De wereldvoetbalbond FIFA wil bij de eindronde om de wereldtitel vaste arbitrageteams introduceren.

   Haarlems Dagblad,

   George Weah werd door de wereldvoetbalbond Fifa als speler van het jaar 1995 gehuldigd.

   De Standaard,