Wereldvoetbalfederatie


Wereldvoetbalfederatie 1.0

(voetbal [balsport], sport koepelorganisaties [instellingen en organisaties])

internationale voetbalbond, te weten de FIFA (Fédération Internationale de Football Association); Wereldvoetbalbond

Semagram


De Wereldvoetbalfederarie…

is een sportbond; is een organisatie

   Hoofdsemagram: FIFA


   Algemene voorbeelden


   In tegenstelling tot de delegatie van de Bahamas – die per SMS onmiddellijk de ethische commissie van de Wereldvoetbalfederatie inlichtte en zo de bal aan het rollen bracht – aanvaardde de Surinaamse Voetbalbond het geld wél. Toch beweren zij niet omgekocht te zijn.

   http://www.rnw.nl/suriname/article/svb-kreeg-geld-van-omkoopverdachte,

   Als het aan de wereldvoetbalfederatie ligt, wordt elke zware overtreding meteen bestraft met een rode dan wel gele kaart. Daarvoor riepen ze aan de vooravond van het WK ook al de beste scheidsrechters bijeen.

   NRC,

   De wereldvoetbalfederatie overweegt het wereldkampioenschap voor spelers tot 20 jaar toch in Nigeria te spelen. Vrijdag had de federatie (FIFA) het WK afgelast wegens de gevaarlijke gezondheidssituatie in het land.

   NRC,

   Zuid-Korea wil Joao Havelange voordragen voor de Nobelprijs van de vrede. Ter compensatie dient de voorzitter van de FIFA (wereldvoetbalfederatie) de kandidatuur van het land voor de eindronde van het WK voetbal in 2002 te steunen.

   Meppeler Courant,

   Ruud Gullit heeft zitting genomen in de Task Force 2000, een commissie van de wereldvoetbalfederatie.

   Meppeler Courant,

   Voorzitter Joseph Blatter van de FIFA gaf tijdens het buitengewone congres van de wereldvoetbalfederatie uitleg over het faillissement van het sportmarketingbureau ISMM/ISL, waardoor de FIFA zo'n 75 miljoen gulden aan inkomsten is misgelopen.

   NRC,

   De Kroatische international Goran Vlaovic en de Spaanse eersteklaser CF Valencia dienden bij de Europese Commissie klacht in tegen de Italiaanse club Padova en de wereldvoetbalfederatie (Fifa). Vlaovic en Valencia vinden dat de Fifa-regel, waarin een transfervergoeding is voorzien voor een niet-EU speler die einde contract is, strijdig is met artikel 85 van het Verdrag van Rome.

   De Standaard,

   In de strijd tegen defensiesystemen en spelverruwing proberen de leiders van de wereldvoetbalfederatie (FIFA) aan de hand van bevindingen en adviezen van de werkgroep Task Force Football 2000 voetbal als kijksport aantrekkelijker te maken.

   NRC,

   Combinatiemogelijkheden


   met eigennaam


   • de Wereldvoetbalfederatie FIFA

   Er is beroering ontstaan in de Surinaamse voetbalwereld nu blijkt dat ook de Surinaamse Voetbalbond (SVB) een envelop met 40.000 Amerikaanse dollar ontving van Mohamed bin Hammam, de inmiddels geschorste kandidaat-voorzitter van de Wereldvoetbalfederatie FIFA. De SVB veegt de verdenkingen echter resoluut van tafel.

   http://www.rnw.nl/suriname/article/svb-kreeg-geld-van-omkoopverdachte,

   Het congres van de wereldvoetbalfederatie FIFA heeft zaterdag in Buenos Aires ingestemd met de vorming van een onafhankelijk voetbalhof.

   NRC,

   De wereldvoetbalfederatie FIFA gaat in 2003 proefdraaien met goalreferees.

   Haarlems Dagblad,

   De Duitse mediagroep van Leo Kirch heeft de uitzendrechten van de eindronden om de wereldbeker voetbal in 2002 en 2006 verworven. Kirch bood de wereldvoetbalfederatie FIFA een bedrag van 2,8 miljard Zwitserse frank (omgerekend 70 miljard frank).

   De Standaard,