aanbodgedreven


aanbodgedreven 1.0

(business, economie en financiën; neologisme)

gericht op de nuttige toepassing of het nuttig gebruik van het aanbod, meestal op de economische markt of met betrekking tot producten of diensten binnen een organisatie of bedrijf; aanbodgericht

Algemene voorbeelden


Zo zijn werknemers bijvoorbeeld minder bereid hun kennis te delen dan men denkt en documenteert men niet en plaatst men zijn documenten niet in het systeem, omdat men er veelal geen feedback op krijgt [...]. Kennismanagement zou echter zowel aanbodgedreven als vraaggedreven moeten zijn. Kennisvrager en kennisaanbieder moeten met elkaar in contact worden gebracht om informatie uit te wisselen en kennis van elkaar op te doen [...]. Juist de informatie/kennisuitwisseling tussen kennisaanbieder en kennisvrager levert nogal wat problemen op.

http://zbc.nu/kwaliteit-en-proces/kennismanagement-dienstverleners/kennismanagement-inrichtingsmodel/,

Bij een Push Strategie wordt een product aangeboden en als het ware door het distributiekanaal geduwd. Er is sprake van een duwende fabrikant door aanbodgedreven marketinginspanningen. Een voorbeeld hiervan is een betere locatie in het schap of het geven van kortingen [...]. Bij een Pull strategie wordt een vraag gecreëerd waardoor het product door het distributiekanaal wordt getrokken. Er is sprake van een vragende klant vaak door vraaggedreven marketinginspanningen. Een voorbeeld hiervan is een reclame met als doel klantvoorkeur te ontwikkelen.

http://www.intemarketing.nl/marketing/basics/push-pull-strategie,

We geloven in de kracht van een slimme kleine organisatie die 'lean & mean' kan functioneren [...]. De Fietsindustrie is aanbodgedreven en heeft onvoldoende gereageerd op veranderende consumentenbehoeften waardoor er een homogene categorie is ontstaan. Beick denkt vanuit de vraag en laat de consument volledig zelf bepalen hoe zijn/haar fiets eruit ziet en biedt tegelijkertijd de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Beick biedt een 'Bike by You' en maakt een topkwaliteit fiets bereikbaar voor iedereen!

http://www.beick.nl/over-beick/corporate,

Er wordt in Amsterdam hard gewerkt aan ICT: Operatie Kwaliteitsslag, Glazen Stad, Actieprogramma Economische Structuur II, veel activiteiten van stadsdelen en diensten. Het meeste daarvan is aanbodgedreven, maar inmiddels is wel duidelijk dat er een dubbelslag nodig is: interne zaken op orde krijgen en proeftuinen voor zicht op de vraagzijde.

http://www.cyburg.org/NETS/startFrame.htm,

Etymologie


Aard herkomst inheems woord
Vroegste datering 2001
Periode opkomst 2001