aanbodgericht


aanbodgericht 1.0

(business, economie en financiën)

gericht op de nuttige toepassing of het nuttig gebruik van het aanbod, meestal op de economische markt of met betrekking tot producten of diensten binnen een organisatie of bedrijf

Algemene voorbeelden


De locatieleider stelt dat binnen de organisatie waaronder dit dagcentrum valt de keus gemaakt wordt voor de dichtsbijzijnde locatie. Veenendaal is in onze situatie niet het dichtstbij. In feite kunnen wij geen keus maken. De organisatie lijkt aanbodgericht te werken ipv client/vraaggericht. Wij mogen wel naar Veenendaal, maar dan moeten wij zelf de meerkosten van het vervoer betalen.

http://www.bosk.nl/forum/forum_posts.asp?TID=5083

Sinds een aantal jaren is er binnen de jeugdhulpverlening meer aandacht voor het vraaggericht werken. Instellingen binnen de jeugdhulpverlening zijn op zoek naar een manier van werken die beter aansluit op de hulpvraag van de cliënt. Het doel is de kwaliteit van de hulp te verbeteren door de overstap te maken van aanbodgericht naar vraaggericht werken in de hulpverlening.

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/vraaggericht-werken-in-jeugdhulpverlening-druk-1/1001004001838435/index.html

Organisatieontwikkeling: van aanbodgericht naar vraaggestuurd. Veranderen van een aanbodgerichte in een vraaggestuurde organisatie is een grote opgave. De organisatie verandert op alle fronten.

http://www.bbvz.nl/archives/vraagsturing/aanbod/organisatieontwikkeling-van-aanbodgestuurd-naar-vraaggericht.php

Woordfamilie


Als deel van een afleiding