aandachtsboog


aandachtsboog 1.0

mate waarin of tijd gedurende welke iemand geconcentreerd blijft of zijn aandacht ergens bij kan houden, bijvoorbeeld om te lezen, luisteren, studeren, etc.; spanningsboog

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een aandachtsboog…

is een mate

      Algemene voorbeelden


      De nieuwe generatie werknemers is gewend om veel verschillende taken tegelijk uit te voeren. De aandachtsboog is over het algemeen korter dan van oudere generaties. Geef deze generatie dan ook de mogelijkheid om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Op deze manier blijven de werknemers geboeid.

      http://www.mkbservicedesk.nl/3914/wat-verwacht-nieuwe-generatie-werknemers.htm,

      Doel van het onderzoek. Inzicht verkrijgen in de aandachtsboog, het concentratievermogen, het geheugen, het taalbegrip, de planning, de waarneming, het werktempo en het ruimtelijk inzicht van de patiënt.

      http://www.sintlucasandreasziekenhuis.nl/smartsite.dws?ch=&id=24674

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een korte aandachtsboog

      Generaliseren is natuurlijk gevaarlijk, maar in dit kader wel even toegestaan om een beeld te schetsen. Generaliserend kunnen we daarom over generatie Z stellen, dat dit een Generatie is die opgroeit in een '24/7' informatiemaatschappij. Vaak wordt gesteld dat het een generatie is die wordt gekenmerkt door een korte aandachtsboog. Ze vervelen zich snel en ze zappen door het leven. Dit leidt er ook toe dat ze razendsnel informatie kunnen vinden en filteren. Al betekent dat soms ook dat informatie oppervlakkig wordt verwerkt.

      https://nononsenseconsultancy.wordpress.com/2014/10/06/korte-aandachtsboog/

      in voorzetselgroep


      • verkorting van de aandachtsboog

      Naast de acute of met een interval optredende verschijnselen is er het chronisch hersenletsel, dat vroeger beschreven werd onder de naam van dementia pugilistica, de dementie als gevolg van het boksen. Daarbij gaat het om mannen met een trage motoriek, onhandig, met een spraakstoornis (slurred speach) en een dronkemansloop, met tremoren en stijve bewegingen. Geheugenverlies, voor zowel korte- als lange-termijnherinnering, vertraagd denken, en verkorting van de aandachtsboog.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBNRC01:000028748:mpeg21:a0156,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding