aandachtsgeil


aandachtsgeil 1.0

(informeel)

belust op aandacht; op een overdreven wijze uit op aandacht; verslaafd aan aandacht; aandachtsverslaafd

Algemene voorbeelden


Dat hij zich wat betreft aandacht aan de schaduwzijde van de band bevindt, vindt hij geen probleem. Nicoline: "Harold is niet aandachtsgeil. Al houdt hij wel van wat aandacht [...]. Hij is wel eens enthousiast thuisgekomen met de zin: en ze klapten vanavond het hardst voor mij!"

http://www.volumia.com/

Actief zijn in het verenigingsleven betekent ook dat je geregeld te maken hebt met ledenvergaderingen. En een zeer ergerlijk fenomeen bij ledenvergaderingen van verenigingen zijn aandachtsgeile leden die zeer aanwezig zijn en de vergadering eindeloos ophouden met gezeik. Figuren die zichzelf heel erg graag horen praten en zich graag willen profileren.

http://forum.fok.nl/topic/1991429,

Wil je als blogger mij helpen met het vinden van een antwoord op de vraag, en voor altijd duidelijk hebben dat je een aandachtsgeile blogger of juist sociaal ontwikkelde schrijver bent? Vul dan de enquête [...] als onderdeel van mijn onderzoek in, help mij mijn studie halen, en toon de wereld wie de mens achter de website is!

http://risus.nl/2012/06/ben-je-een-aandachtsgeile-blogger-die-iets-tekort-komt/

Paay nog aandachtsgeiler dan gedacht [...]. Patricia Paay heeft het nieuwe jaar op een wel heel aparte manier ingeluid. Tijdens een door haar georganiseerd feest heeft de 62-jarige namelijk een striptease gegeven voor een flink publiek.

http://www.powned.tv/nieuws/media/2012/01/paay_nog_aandachtsgeiler_dan_g.html,

Etymologie


Aard herkomst inheems woord
Vroegste datering 2001