aandachtsjunk


aandachtsjunk 1.0

(neologisme)

iemand die alles doet om aandacht te krijgen; iemand die kickt op het krijgen van aandacht; aandachtstrekker

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een aandachtsjunk…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] doet alles om aandacht te krijgen; kickt op het krijgen van aandacht of voor iemand die werkelijk alles doet om in de belangstelling te staan.

    Algemene voorbeelden


    Koranverbrander Terry Jones: De wanhoopsdaad van een aandachtsjunk. Dominee Terry Jones besloot vorige maand alsnog de Koran te verbranden. Afgelopen dagen leidde dat in Afghanistan tot een golf van protesten en doden [...]. Het lijkt de wanhoopsdaad van iemand die niet buiten aandacht kan. De kerk van Jones is praktisch leeggelopen, nog maar een handvol mensen bezoekt de diensten, voorzien van vuurwapens vanwege de bij honderden binnenkomende doodsbedreigingen.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1869940/2011/04/04/Koranverbrander-Terry-Jones-De-wanhoopsdaad-van-een-aandachtsjunk.dhtml,

    De naaktreportage in de Playboy heeft Patricia Paay geen windeieren gelegd, en daar is de diva ook cabaretier Theo Maassen dankbaar voor. "Dankzij hem zijn de verkoopcijfers omhooggeschoten. Theo, bedankt!" De cabaretier haalde vorige week bij De Wereld Draait Door flink uit naar de blondine en noemde haar onder andere een 'zielige aandachtsjunk'.

    De Telegraaf,

    De Raevens [...] werkten respectievelijk bij Jean Paul Gaultier (Angelique) en keek de trucjes af van een scala aan in de kunsten belande automutilerende aandachtsjunks als Orlan en Nan Goldin (Liesbeth).

    Vrij Nederland,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2002