aandelenverkoop


aandelenverkoop 1.0

verkoop van aandelen; het verkopen van aandelen, hetzij door een instelling, hetzij door een privépersoon

Semagram (extra betekenisinformatie)


Aandelenverkoop…

is verkoop

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de verkoop van aandelen

    Hoofdsemagram: verkoop


    Algemene voorbeelden


    Een aantal aandeelhouders verzilverde wel al een deel van zijn inzet. En de overkoepelende holding kon door een aandelenverkoop haar schulden aflossen.

    De Standaard,

    De aandelenverkoop door KPN-bestuursvoorzitter Paul Smits, begin april, is in strijd met de beleidslijn van de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE).

    Het Financieele Dagblad,

    De profijtelijke aandelenverkoop is een erfenis van de overnamestrijd tussen HBG en Koninklijke Volker Stevin, die in 1988 ontbrandde toen HBG nadrukkelijk toenadering zocht.

    NRC,

    De VMH is met 55,5 procent de meerderheidsaandeelhouder van VTM en bestaat sinds de aandelenverkoop van de Belgian Media Holding nog slechts uit drie Vlaamse mediagroepen: De Persgroep (40 procent), Roularta (Knack, Trends, 35 procent) en Concentra Holding (Het Belang van Limburg, 25 procent).

    De Standaard,

    Hij was de initiatiefnemer van dit project en tot voor kort aandeelhouder van het bedrijf MCS, Multimodal Container Services, dat de haven exploiteert. De onafgebroken reeks goed nieuws leek te worden onderbroken door berichten over aandelenverkoop hetgeen de indruk zou kunnen wekken dat MCS in de problemen verkeert.

    Meppeler Courant,

    Er was sprake van aandelenverkopen met het oog op het aflopen van het Japanse boekjaar aan het eind van deze maand.

    NRC,

    De uitgifte zou gepaard gaan met een kapitaalverhoging en een gedeeltelijke aandelenverkoop, samen goed voor 300 tot 350 miljoen frank.

    De Standaard,

    Het was eveneens stil toen de verhulde aandelenverkopen van oprichter N. Brink van internet-aanbieder World Online stukje bij beetje aan het daglicht werden blootgesteld.

    http://www.pggm.nl/Over_PGGM/Archief/Knaken_verdienen_voor_zusters.asp#1,

    Volgens EOG claimen Rabo en RBC "het recht om als tussenpersoon op te treden bij aandelenverkoop als direct gevolg van het Enron-faillissement".

    De Telegraaf,

    Hij beklemtoonde dat met de opbrengst van de aandelenverkoop het schuldpeil van de groep daalt.

    De Standaard,

    Voordat de koersen instortten, had de voorzitter van de raad van bestuur dankzij aandelenverkopen persoonlijk bijna vierhonderd miljoen dollar kunnen incasseren; als GlobSol definitief ten onder zou gaan, hoefde de man geen beroep te doen op een uitkering.

    God's gym, Leon de Winter,

    Bij de verkoop van 39,5 procent van de aandelen drie jaar geleden beloofde de Trust nog dat haar belang niet tot onder de 25 procent zou dalen. Ze zou "alle mogelijke moeite" doen om over een volgende aandelenverkoop overeenstemming met de Wellcome-directie te bereiken.

    NRC,