aangiftehulp


aangiftehulp 1.0

(politiek en bestuur; business, economie en financiën)

hulp bij het invullen van de belastingaangifte, bijvoorbeeld door middel van een computerprogramma of door middel van persoonlijke hulp van een belastingadviseur of een ambtenaar van de belastingdienst

Semagram (extra betekenisinformatie)


Aangiftehulp…

is hulp

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft hulp bij het invullen van de belastingaangifte, bijvoorbeeld door middel van een computerprogramma, een belastingadviseur of een ambtenaar van de belastingdienst

    Hoofdsemagram: hulp


    Algemene voorbeelden


    In een brief die aan de aangiftehulp voorafgaat, stelt de fiscus dat er geen rechten aan de invulhulp kunnen worden ontleend.

    De Telegraaf,

    Koop je een computerprogramma om met de huiscomputer je belastingbiljet in te vullen. "Met behulp van dit programma wordt het biljet vlekkeloos ingevuld," schotelde uitgever Kluwer voor. Dus dat zou een fluitje van een cent worden. Mis. De leek blijft ook met deze moderne hulp klungelen. [...]. Vriendelijker voor de gebruiker is het computerprogramma Taks'64 van Commodore Info (ƒ27,50). Jammer dat dit produkt uitsluitend is te gebruiken op een Commodore-huiscomputer, want deze aangiftehulp biedt meer mogelijkheden.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:003027026:mpeg21:a00437,

    De inspecteur mag evenwel van de aangifte afwijken. Dit is het geval als de aangiftehulp de belastingplichtige heeft medegedeeld dat de Belastingdienst de aangifte nog zal beoordelen, bij misslagen bij het invullen door de aangiftehulp en ook als de belastingplichtige bewust gegevens heeft achtergehouden.

    http://www.accountingweb.nl/cgi-bin/item.cgi?id=92720&d=101&dateformat=%o-%B,

    Belastingdienst start met aangiftehulp via twitter. De webcareteams vliegen als paddenstoelen uit de grond. Vandaag is er een nieuw team bij! De Belastingdienst doet in de maand maart 2011 een proef met Twitter. In deze drukke aangiftemaand bieden ze nu ook via Twitter hulp bij aangifte aan particulieren.

    http://topsy.com/www.marketingfacts.nl/berichten/20110301_belastingdienst_start_met_aangiftehulp_via_twitter/,