aankoopkosten


aankoopkosten 1.0

kosten die met de aankoop van iets gepaard gaan; bijkomende kosten bij het aankopen van iets
In België is ook de enkelvoudige vorm op -kost gebruikelijk.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Aankoopkosten…

zijn kosten

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft kosten bij de aankoop van iets; betreft bijkomende kosten bij het aankopen van iets

    Hoofdsemagram: kosten


    Algemene voorbeelden


    De aankoopkosten (registratierechten en notariskosten) zijn in België [...] erg hoog. Ze lopen al snel op tot 13,5 procent van de aanschafwaarde: 12,5 % registratie +1 % notariskosten. Die hoge kosten verhinderen snel rendement op vastgoed.

    De Standaard,

    Met de aankoop van dit milieu-verstorende bedrijf is volgens B en W een algemeen belang gediend [...]. Aan de provincie is gevraagd om een bijdrage in de aankoopkosten.

    Meppeler Courant,

    De aankoopkosten bij verkoop uit de hand zijn samengesteld uit het honorarium van de notaris, de registratierechten en diverse kosten. De registratierechten worden berekend op de overeengekomen prijs, verhoogd met de bedongen lasten, en bedragen normaal 10%.

    http://www.notare.be/watnot.htm#h1,

    Bij inschrijving op een emissie worden geen aankoopkosten in rekening gebracht.

    http://www.geocities.com/wallstreet/1140/

    Uit het CCEG-jaarverslag van 1997 leren we dat de prijs voor de distributieklanten toen als volgt in mekaar zat: 3,240 fr. voor de aankoopkosten van primaire energie en voor de exploitatiekosten van de elektriciteitscentrales, 0,236 fr. voor de afschrijvingskost van de centrales [...], 0,269 fr. voor de winstmarge van de producent, 4,306 fr. per kilowattuur (exclusief 21 % BTW).

    http://www.acw.be/standpunten/werknota's/elektriciteitsmarkt.html,