aanvaardingsrede


aanvaardingsrede 1.0

rede waarmee men officieel een ambt, functie of nominatie daartoe aanvaardt; aanvaardingstoespraak

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een aanvaardingsrede…

is een rede

      Algemene voorbeelden


      De digitalisering van de samenleving leidt ertoe dat de overheid steeds meer directe invloed en macht over zal dragen aan burgers en burgerinitiatieven die zelf taken van de overheid willen en kunnen uitvoeren. Dat stelt Digicommissaris Bas Eenhoorn vandaag tijdens zijn aanvaardingsrede als Docent Honorair aan de Rijksuniversiteit Groningen.

      http://www.digicommissaris.nl/nieuws-item/homo-digitalis-neemt-macht-en-invloed-van-overheid-over,

      In het najaar van 2003 aanvaardde prof. dr. ir. P.M. (Paulien) Bongers het bijzonder hoogleraarschap 'Preventie klachten bewegingsapparaat bij intensivering van arbeid' aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Klik hier voor haar aanvaardingsrede 'Maak werk van RSI'.

      http://www.richtlijnen-nvab.nl/nieuws_body.html

      Die vragen dringen zich op, nu de Limburgse gynaecoloog dr. J.G. Nijhuis 'het einde van de thuisbevalling' heeft aangekondigd. Hij deed deze voorspelling gisteren aan de Universiteit van Maastricht, tijdens het uitspreken van zijn aanvaardingsrede ter gelegenheid van zijn benoeming tot hoogleraar Obstetrie (verloskunde).

      http://www.vroedvrouwen.nl/algemeen/pag10.html,

      aanvaardingsrede 2.0

      rede waarmee men officieel een toegekende prijs of onderscheiding in ontvangst neemt; aanvaardingstoespraak

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Een aanvaardingsrede…

      is een rede

          Algemene voorbeelden


          Een eenzame en melancholische Jean-Luc Godard mijmert tijdens zijn aanvaardingsrede van de Adorno-Prijs over wat verloren ging.

          De Standaard,

          Op 22 maart jongstleden kreeg de Amerikaanse fysicus Freeman Dyson de Templeton Price for Progress in Religion, zeg maar: de Nobelprijs voor religie. In zijn aanvaardingsrede zei Dyson onder meer: 'De vrije markt strekt zich niet uit tot de menselijke genen. Wetenschap en religie en anderen uit de samenleving moeten in wederzijds respect samen komen om een consensus te bereiken, om te beslissen waar de lijn moet getrokken worden.'

          http://www.khbo.be/~lodew/Kerkhofs%20goeroes.htm,

          Grochowiak debuteerde pas op veertigjarige leeftijd met Zwloka (Oponthoud) [...], een bundel die in 1987 werd gevolgd door het streng metrische Czas Miejscowy (Plaatselijke tijd). Grochowiak "zweeg" tien jaar en verraste toen iedereen met het toegankelijke, bijna frivole Wiatr Zachodni, Wiatr Wschodni (Westenwind, oostenwind), dat hem de Józef Pilsudski-prijs opleverde; tijdens zijn aanvaardingsrede merkte hij ironisch op dat hij zich tot voor kort "een indiaan uit 1491" had gevoeld.

          http://www.groene.nl/artikel/metafysicus-van-de-oppervlakte,