aardgasrijden


aardgasrijden 1.0

rijden van motorvoertuigen op aardgas
Alleen in zelfstandig gebruik aangetroffen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Aardgasrijden…

is rijden

  • [Toestand algemeen] is rijden op aardgas

    Algemene voorbeelden


    Waarom aardgasrijden in Vlaanderen? - Ecologisch - Economisch - Praktisch.

    http://www.slideshare.net/innovatiecentrumlimburg/drive-systems,

    Uit de test bleek dat de aardgas-auto vervuilender was in CO2-uitstoot dan de diesel [...]. Het Enschedese PvdA-raadslid André Boersma stelde daarom gisteren in deze krant de promotiecampagne voor het aardgasrijden in Twente ter discussie. Hij vindt het verschil zo klein dat het investeren in nieuwe aardgasstations niet rechtvaardigt.

    http://www.aardgasauto.com/aardgasautoreactie.html,

    Provincie steunt aardgasrijden met half miljoen euro subsidie.

    http://www.maastrichtaktueel.nl/provincie-steunt-aardgasrijden-half-miljoen-euro-subsidie/,

    In landen waar aardgasrijden al meer gemeengoed is (bv Duitsland) zie je ook steeds meer monofuel voertuigen die alleen nog op aardgas kunnen rijden. Dat is natuurlijk nog beter voor het milieu èn de portemonnee, want aardgas is een goedkope brandstof met een laag accijnstarief.

    http://www.nijol.nl/Basis.aspx?Lid=63&Lit=TEKST&Hmi=8&Smi=6&PRINT=TRUE,

    Aardgasrijden loopt al lekker [...]. Na autorijden op water, koolzaadolie, rode wijn en afgewerkte frituurolie lijkt nu ook rijden op aardgas voor heel Nederland werkelijkheid te worden. In Almelo wordt volgende week het eerste aardgasstation langs de openbare weg geopend.

    Nederlands Dagblad,

    Het aardgas komt wel keurig van het gasnet, maar moet dus samengeperst worden tot een druk van 200 bar, teneinde in een tank van 60 liter 14 kubieke meter aardgas te krijgen (kost zeven gulden), waarmee een gemiddelde auto een actieradius van 175 kilometer heeft. Daartoe is een klein compressorstation ontwikkeld dat bij u thuis in de garage kan (het is net zo veilig als een boiler of een cv-ketel), of naast het huis op de oprit. Voor stadsmensen op boyenwoningen is het aardgasrijden voorlopig dus nog niet weggelegd.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010846142:mpeg21:a0372,