aardgebonden


aardgebonden 1.0

gebonden aan de aarde; in verbinding staand met de aarde, het vasteland; verbonden met de aarde; ook: zich bevindend op aarde; zoals alleen op de aarde voorkomt

Algemene voorbeelden


Decimeter- en centimetergolven (30 MHz-30 GHz) verspreiden zich nog meer dan ultrakorte golven vrijwel zoals licht. Ze kunnen gemakkelijk worden gebundeld en maken op die manier een gerichte overbrenging met gering vermogen mogelijk (aardgebonden straalverbindingen). Ze kunnen alleen worden ontvangen met een antenne die zeer parallel met de richting van de bundel of in de richting van de bundel of het verlengde daarvan is opgesteld.

http://www.europarl.eu.int/tempcom/echelon/pdf/prechelon_nl.pdf,

Grondwater zien we nooit en toch is het een onmisbare bron voor al het aardgebonden en dus ook het menselijke leven. Planten groeien niet zonder grondwater, maar grondwater is ook de belangrijkste bron voor ons drinkwater.

http://www.kwrwater.nl/page.aspx?id=6698,

In de eindeloze toendra ligt eenderde van de aardgebonden kooldioxide opgeslagen.

http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artikelen/2004/september/Verontrustende-toendrabloei.html,

Aether [...] is de Griekse god van de atmosfeer, de bovenste luchtlaag, die de goden inademen (in tegenstelling tot de 'gewone', aardgebonden lucht die stervelingen inademen).

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aether,

De architect pakt een aantal kenmerkende aspecten van een traditionele Drentse boerderij op, zoals één overheersend dak zonder openingen of onderbrekingen (geen dakramen of dakkapellen), een lage dakvoet, wel insnoeringen in het dak (vergelijkbaar met de 'krimp' bij de overgang van voorhuis naar bedrijfsgedeelte) en een zorgvuldig gekozen materiaalgebruik, uitgaande van aardgebonden kleuren.

Dagblad van het Noorden,

In de late jaren 1980 maakte Canada als eerste land gebruik van de mogelijkheid om via satelliettelefonie grote, dunbevolkte gebieden te verzorgen met telecommunicatie zonder dure aardgebonden infrastructuur.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Satelliettelefoon,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


aardgebonden 2.0

in spirituele zin verbonden met de aarde, het aardse bestaan in plaats van bestaan in een hiernamaals; gebonden aan de aarde in plaats van een hiernamaals, het kosmische Al; uit vrije wil of noodgedwongen gehecht aan de aarde, aan het aardse bestaan
In levensbeschouwelijke, spirituele context, vaak in combinatie met woorden als entiteiten, geest, mens, stervende, ziel e.d.

Algemene voorbeelden


Geesten gaan naar het Licht. Het Kosmische Al. Dat krijgen ze na hun BDE. Maar er zijn helaas uitzonderingen. De aardgebonden entiteiten. Je bent immers niet verplicht door de tunnel te gaan, sommigen kunnen zelfs niet gaan (zelfmoord). Deze entiteiten leven dus een volledig bewuste toestand op aarde. Soms onbegrijpend wat hen overkomt, maar soms niet eens wetend dat ze zijn overleden.

http://www.sip.be/godsdienst/links/rubrieken/Leven%20na%20de%20dood.htm,

Aardgebonden zielen zijn zielen die niet in het Licht zijn geweest na de dood van hun lichaam. Ze kunnen of willen geen afscheid nemen van hun aardse leven, aanvaarden niet dat ze dood zijn. Maar in sommige gevallen beseffen ze het niet eens. Dat is heel verwarrend en frustrerend. Zij zien de mensen maar de mensen zien hen niet. En dus ook hun frustratie en onmacht niet.

http://www.alsdeganzenvliegen.nl/pages/sub/88388/1_Wat_zijn_het_.html

In de jaren '90 heb ik in een huis met aardgebonden geesten en entiteiten gewoond, waar ik me niet voldoende van bewust was. Na de geboorte van mijn eerste zoon in 1998, ben ik me gaan afvragen of er een aardgebonden geest aan me verkleefd was, daar ik me al jaren energetisch 'zwaar' voelde, sombere gedachten had, woedeaanvallen kon hebben en een gebrek aan energie had.

http://www.lovelylight.org/pages/159594/Aardgebonden_geesten.html

Hoe meer aardgebonden men is, des te benauwder het beeld dat men van de overgang heeft.

http://www.stervensbegeleiding.nl/boek/index.html,

Hoe vaak gebeurt het niet dat de ouders de kamer waar het kind gestorven is zo lang mogelijk intact laten, terwijl het eigenlijk juist goed is om deze kamer opnieuw in te richten, vooral als het gaat om een aardgebonden "kinder"-Ziel.

http://www.stervensbegeleiding.nl/boek/index.html,

Maar, voor aardgebonden mensen is het verschrikkelijk om te moeten aanzien dat hun lichaam verbrand wordt. Dit ervaren zij welhaast als levend verbrand te worden. Daarom zullen deze mensen bij voorkeur begraven willen worden.

http://www.stervensbegeleiding.nl/boek/index.html,

Een aardgebonden Ziel zal na het overlijden in beslag worden genomen door verschillende zaken die zich rond zijn lichaam afspelen. Deze mensen krijgen zo af en toe wel flitsen van het astrale te zien, maar men heeft hier geen oog voor.

http://www.stervensbegeleiding.nl/boek/index.html,

Combinatiemogelijkheden


met bijwoord


  • erg aardgebonden
  • meer aardgebonden
  • sterk aardgebonden

Net zo als andere sterk aardgebonden mensen, kunnen ook kinderen nog een tijd in het gezin blijven rondhangen. Deze kinderen kunnen het gezin soms op een negatieve manier beïnvloeden.

http://www.stervensbegeleiding.nl/boek/index.html,

Sommige stervenden willen zich graag op het moment van overgaan aan een ander manifesteren, zij willen zich doen gelden. Waarschijnlijk hebben we hier met meer aardgebonden stervenden te maken.

http://www.stervensbegeleiding.nl/boek/index.html,

Crematie is beter voor het milieu en helpt de erg aardgebonden Zielen om het aardse los te laten.

http://www.stervensbegeleiding.nl/boek/index.html,

Vooral na het overlijden van een wat meer aardgebonden mens, is het goed om naast het lichaam te gaan zitten om voor de overledene te bidden.

http://www.stervensbegeleiding.nl/boek/index.html,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


aardgebonden 3.0

(weinig gebruikt)

zich verbonden voelend met de aarde, het aardse bestaan; gehecht aan het aardse bestaan en al wat dat met zich meebrengt; op het aardse afgestemd

Algemene voorbeelden


De Maagd is de geboren wetenschapsmens, die zuiver rationeel en berekenend leeft. Gevoelsargumenten hebben bij de Maagd weinig waarde. De Maagd leeft met de neus op de materiële werkelijkheid en is zeer aardgebonden en materialistisch gericht.

http://users.skynet.be/fa358859/dierenriem/maagd.htm