abonneezender


abonneezender 1.0

zender op de radio of de televisie waarvoor een betaald abonnement moet worden afgesloten en waarbij de gebruiker het signaal via een decoder ontvangt; betaalzender

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een abonneezender…

is een zender

      Algemene voorbeelden


      Eredivisie Live heeft in de maand februari 1.878.000 unieke kijkers getrokken. Dat blijkt uit gegevens van de Stichting Kijk en Luisteronderzoek (SKO). Eredivisie Live was hiermee in februari met ruime voorsprong de best bekeken abonneezender van Nederland.

      http://www.tienfan.nl/Blog/?p=13999

      UPC luistert wel degelijk naar zijn klanten! De betaalzenders worden in het zappen nu overgeslagen! Je kunt abonneezenders alleen nog bereiken door er een abo op te nemen, of door het nummer in te toetsen, dan wel via de EPG te raadplegen en op OK te drukken.

      http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=30106.0

      Niet langer hoeft de zender te zoeken naar de juiste programmaformule, want die wordt voorgeschreven door het Franse moederbedrijf. Die zorgt er ook voor dat geld niet langer een probleem is, zodat deze zomer de abonneezender 145 miljoen gulden kon neertellen in ruil voor de exclusieve uitzendrechten van voetbalwedstrijden van Nederlandse topclubs voor een periode van vijf jaar.

      http://www.filmkrant.nl/av/org/filmkran/archief/fk181/canal.html

      Combinatiemogelijkheden


      met eigennaam


      • de abonneezender Canal+
      • de abonneezender FilmNet
      • SuperSport]

      De abonneezender Canal+ gaat abonnees een derde kanaal bieden: Canal+ 3. Het kanaal zal alleen worden gebruikt om eerder uitgezonden speelfilms en sportevenementen te herhalen, een extra service om abonnees in staat te stellen gemiste uitzendingen alsnog te zien.

      http://radio.nl/portal/home/medianieuws/010.archief/1999/01/87643.html

      Cineast Rob Houwer speelde een belangrijke sleutelrol in het ontstaan van Neerlands eerste commerciële tv-station, de abonneezender FilmNet. Vijf jaar vóór de komst van Véronique kwam voor een kleine groep Nederlanders de commerciële televisie al in huis, mits er een decoder werd gekocht.

      http://www.radioheld.nl/rap_van_fortuin_rob_houwer.html

      In het vertrouwde Studio Sport zouden de samenvattingen te zien zijn en de abonneezender SuperSport zou van de NOS het recht krijgen om een flink aantal integrale wedstrijden uit te zenden.

      www.meesterenknegt.nl/teksten/nieuws/M&KnieuwsdossierSport7.doc