abortusschip


abortusschip 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

met medische apparatuur uitgerust schip dat langs landen vaart waar abortus bij de wet verboden is om vrouwen die ongewenst zwanger zijn buiten territoriale wateren te brengen en hen zo de mogelijkheid te bieden op een veilige en legale manier hun zwangerschap te laten beëindigen via een overtijdsbehandeling; abortusboot

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een abortusschip…

is een schip; is een vaartuig; is een vervoermiddel

      Algemene voorbeelden


      Omstreden Nederlandse abortuskliniek op zee [...]. Internationale beroering rond een Nederlands abortusschip, dat voor anker wil gaan in de buurt van landen waar abortus nog steeds verboden is en waar ongewenst zwangere vrouwen alleen illegaal abortus kunnen laten uitvoeren.

      ANP,

      De eerste missie van het omstreden Nederlandse abortusschip van arts Rebecca Gompert is Ierland. De boot van het project "Women on Waves", die volgende week vertrekt, zal waarschijnlijk in Dublin aanmeren. Een Ierse krant meldde dat een beveiligingsbedrijf is ingehuurd om het schip tegen een aanslag te bewaken.

      Reformatorisch Dagblad,

      Met grote verbazing heb ik kennisgenomen van plannen voor een varende Nederlandse abortuskliniek. Het uitstippelen van een nationaal beleid inzake geboortebeperking is moeilijk genoeg. [...]. Zo'n nationaal beleid te laten doorkruisen door een plannetje voor een abortusschip dunkt mij voor India niet wenselijk.

      https://www.nrc.nl/nieuws/1999/03/18/abortusboot-7439522-a326108,