absintdrinker


absintdrinker 1.0

iemand die meestal of vaak absint drinkt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een absintdrinker…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] drinkt meestal of vaak absint

    Hoofdsemagram: drinker


    Algemene voorbeelden


    Nadat in 1906 een Zwitserse absintdrinker uit Commugny een bijl pakte en zijn vrouw en kinderen de hersens insloeg, gingen echter alle remmen los. Een optocht van woedende dorpsbewoners trok naar het kantonaal gerechtsgebouw en dreigde de boel kort en klein te slaan als er niet snel een referendum kwam om de absinthandel te verbieden. Deze eis werd al snel gesteund door een coalitie van kerkleiders, drankbestrijders en wijnboeren.

    http://www.groene.nl/artikel/het-groene-gevaar,

    Door de extreem hoge alcoholpercentages van absint vonden de Amerikaanse onderzoekers het onwaarschijnlijk dat absintdrinkers genoeg thujone konden binnen krijgen om er high van te worden. Voor ze dat stadium zouden bereiken had de alcohol de absintdrinker al uitgeschakeld. Ook kunnen er vraagtekens worden gezet bij de psychoactieve kwaliteiten van de stof.

    http://www.kokskwartet.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1361:absint&catid=17

    Grote kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Edouard Manet, Pablo Picasso, Ernest Hemingway en Oscar Wilde waren ervan overtuigd dat thujon hun creativiteit stimuleerde en dronken absint dan ook veelvuldig in de bloei van hun carrière. Hoewel niet iedere absintdrinker een prachtige vaas met zonnebloemen zal willen schilderen, lijkt de heilzame werking van thujon ook binnen de moderne wetenschap weerklank te vinden.

    http://www.deheksenketel.com/OS/product/category&path=70_109

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding