achterbankairbag


achterbankairbag 1.0

(transport, verkeer en reizen)

airbag om de passagiers op de achterbank van een auto te beschermen in geval van een aanrijding; airbag voor de achterbank van een auto

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een achterbankairbag…

is een airbag

  • [Functie] dient om passagiers op de achterbank van een auto te beschermen
  • [Plaats] bevindt zich bij de achterbank van een auto
  • [Belanghebbende of begunstigde] beschermt de passagiers op de achterbank

    Hoofdsemagram: airbag


    Algemene voorbeelden


    Er is een nieuw type airbag op komst. Toyota legt de laatste hand aan de allereerste centrale 'achterbankairbag' ter wereld. Het nieuwe plofkussen wordt opgeborgen in een grote, vaste console in het midden van de achterbank. Als de auto zijdelings aangereden wordt, dan plooit de airbag open vanaf de bovenkant van de console om een barrière te vormen tussen de passagiers. Dit voorkomt of vermindert verwondingen van passagiers die tegen elkaar of tegen de centrale console botsen.

    http://www.clint.be/nieuws/primeur-van-toyota-airbag-voor-achterbank,

    Steeds meer airbags in de auto (zij-airbag, knie-airbag, hoofdsteun-airbag, achterbank-airbag) brengen misschien meer bescherming bij een aanrijding met zich mee, maar ook hogere reparatiekosten. Verzekeraars houden daar niet van. De autofabrikanten bedenken daarom slimme detectie-systemen die al die airbags in noodsituaties moeten vertellen of ze wel of niet moeten exploderen. Als die stoel naast u niet bezet is, hoeft er ook niks beschermd te worden.

    http://www.volkskrant.nl/dossier-archief/baby-aan-boord-airbag-van-boord~a434606/,