ad-hocwerkgroep


ad-hocwerkgroep 1.0

tijdelijke werkgroep die speciaal in het leven geroepen is om een bepaalde zaak in behandeling te nemen; tijdelijke werkgroep die is opgericht om een specifieke zaak te behandelen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ad-hocwerkgroep…

is een werkgroep

  • [Duur] heeft een tijdelijk karakter
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is speciaal opgericht om een bepaalde zaak te behandelen

    Algemene voorbeelden


    De NVVB kent 10 vaste adviescommissies op de diverse vakonderdelen en vele ad-hocwerkgroepen die zich o.a. bezighouden met de noodzakelijke afstemming tussen regelgeving en praktijk.

    http://www.nvvb.nl/

    Een ad-hocwerkgroep vismigratie van het subcomité Natuurlijk Milieu van het VIWC zal ter uitvoering van de beschikking op korte termijn de inventarisatie van de vismigratieknelpunten in alle hydrografische bekkens van het Vlaamse gewest vervolledigen en een beleidskaart met de ecologisch belangrijke vismigratiewegen voorbereiden.

    http://viwc.lin.vlaanderen.be/wbpinfo.html

    In 1994 werd besloten de traditionele gespecialiseerde commissies af te schaffen en te vervangen door ad hoc werkgroepen, met een specifieke opdracht, een beperkt aantal leden (maximum 11) en een beperkte levensduur.

    http://www.uvcb-vbsg.be/vbsg/clrae.htm

    Hierbij wordt met name gedacht aan het mobiliseren, bijvoorbeeld in ad hoc werkgroepen, van kennis op het gebied van recht- en wetgeving, fiscale problematiek en actuariële en balanstechnische zaken.

    http://www.gepensioneerden.nl/

    Wij hebben vooruitgang geboekt in de NAVO-EU ad hoc werkgroepen die bijeen geweest zijn om veiligheidsvraagstukken te bespreken en te discussiëren over permanente voorzieningen voor overleg en samenwerking, modaliteiten voor de toegang van de EU tot NAVO-middelen en -vermogens, en de capaciteitsdoelstellingen - waarbij rekening gehouden werd met alle relevante zaken, inclusief de participatiekwestie.

    http://www.nato.int/docu/other/nl/2000/p00-124nl.htm,

    Diverse fracties hadden het over lacunes in het verslag van de ad hoc-werkgroep, die nader moeten worden uitgeklaard - eventueel in een bijzondere onderzoekscommissie met gerechtelijke bevoegdheid: het bestaan van een parallelle diplomatie, het optreden in de omgeving van de Rwandese president van sommige Belgische advocaten of ex-leden van de Militaire Technische Samenwerking (MTS), de rol van het Hof in het Rwanda-conflict.

    De Standaard,

    Ontwikkelingslanden worden in de verklaring eraan herinnerd dat ze in Rio een aantal verplichtingen zijn aangegaan (het rapporteren van de mogelijkheden om maatregelen te nemen tegen het broeikaseffect), en dat de groei die ze realiseren milieuvriendelijk moet zijn. Dit jaar nog gaat een ad hoc-werkgroep op basis van deze verklaring met de echte onderhandelingen beginnen.

    NRC,

    De Adviesraad en de Technische Comités, die een zeer beperkte en adviserende rol hadden binnen Toerisme Vlaanderen, worden opgeheven en vervangen door ad hoc-werkgroepen.

    De Standaard,

    Met zijn, volgens commissievoorzitter Valère Vautmans voorbarige uitspraak dat het verslag van een ad-hoc-werkgroep onvolledig is, ziet alvast eerste minister Jean-Luc Dehaene de wolk hangen.

    De Standaard,

    Op 140 bladzijden detailleert de ad-hoc-werkgroep van de Senaat diplomatieke en militaire inlichtingen.

    De Standaard,

    Het rapport van de ad-hoc-werkgroep preciseert ook wapen- en munitieleveringen aan Rwanda door Israël, door het Egyptisch leger, door de firma Mil.

    De Standaard,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding