ademhalingsstoornis


ademhalingsstoornis 1.0

stoornis van de ademhaling; ademhalingsproblemen; ademhalingsmoeilijkheden

Semagram


Een ademhalingsstoornis…

is een stoornis

  • [Onstoffelijke eigenschap algemeen] kan een lichamelijke of een geestelijke oorzaak hebben
  • [Gevolg of resultaat] kan soms de dood tot gevolg hebben
  • [Symptoom] gaat soms gepaard met snurken
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een stoornis van de ademhaling

Algemene voorbeelden


In mei van dit jaar, in een vrij afgelegen kustgebied van Indonesië vertelden de vissers dat zij last hadden van SARS, de ademhalingsstoornis met soms dodelijke afloop die de hele wereld in haar greep kreeg.

http://www.wageningen-ur.nl/oraties/Visser-021003.doc,

Sommige mensen leiden (vaak zonder het zelf te weten) aan een chronische vorm van slaperigheid, veelal te wijten aan het apneu-syndroom, een ademhalingsstoornis tijdens de slaap die typisch gepaard gaat met hevig snurken.

http://www.vab.be/NL/dossiers/dossiertekst.aspx?Id=97,

Ceder virginia (Juniperus Virginiana) - de werkster in huis. De olie wordt gedistilleerd uit zaagsel en schaafsel van de Ceder virginia boom; van het hout worden potloden en meubels, vooral linnenkasten gemaakt omdat de geur zeer aangenaam en bovendien motten en insektenwerend is. Verfrist de lucht en verlicht de ademhaling van mensen met ademhalingsstoornissen.

http://www.ganesha.be/olie.html

Herverdelers of beta-agonisten. Dit zijn stoffen die in de veeartsenij o.a. gebruikt worden ter bestrijding van ademhalingsstoornissen.

http://www.ecoline.org/verde/publicaties/50vragen/index.shtml,

In Nederland woedt onder kinderartsen een hevige discussie over het gebruik van een Amerikaans medicament tegen het RS-virus dat bij zeer jonge kinderen zware ademhalingsstoornissen kan veroorzaken, een zeldzame keer met dodelijke afloop.

Gazet van Antwerpen,